Unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume? Speranța de viață este de 120 de ani și n-au avut NICIODATĂ CANCER

18.08.2020
Unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume? Speranța de viață este de 120 de ani și n-au avut NICIODATĂ CANCER

Oameni care trăiesc 120 de ani. Viața omului este scurtă. Mulți dintre semenii noștri pleacă de pe această lume cu regrete și dorința de a mai trăi. Finalul este, de obicei, o agonie totală, iar trecerea în neființă vine, în anumite cazuri, ca o eliberare. Cu toate acestea, organismul uman trage de fiecare răsuflare, doar să mai reziste un pic pe aceste meleaguri.

Din păcate, pentru majoritatea oamenilor fericirea este precum nirvana. Chiar și așa, există pe această planetă o populație care depășește toate așteptările. În munții Himalaya, la 2.438 metri altitudine, în nordul Pakistanului, trăiește tribul Hunza. Acești oameni trăiesc în case sărăcăcioase, dar frumos colorate.

Cei mai fericiți oameni din lume

Oamenii care formează tribul Hamza sunt cei mai longevivi, cei mai sănătoși și, probabil, cei mai fericiți din lume. Comunitatea este formată din aproximativ 80.000 de suflete și, potrivit specialiștilor, mulți dintre ei trăiesc peste 100 de ani. Deși pare greu de crezut, speranța de viață în această regiune este de 120 de ani. Viața acestor persoane este una simplă, departe de civilizație și de tumultul orașelor. Tribul Hunza are propria limbă, Burushaskicare.

Nu există date oficiale, însă potrivit oamenilor de acolo, au fost persoane care au trăit chiar și 150 de ani, fără vizite la spitale, medicamente sau vitamine sintetice. Secretul, se spune că, ar fi faptul că aceștia străbat distanțe mari pentru a cultiva pământul. Zona este una stâncoasă, iar agricultura merge numai în anumite locații. Despre oamenii din tribul Hunza se spune că sunt chiar mai puternici decât faimoșii Sherpa, ghizii nepalezi care conduc turiştii pe vârful Everest.

Medicului irlandez Sir Robert McCarrison a studiat populația Hunza și este de părere că longevitatea acestora este dată în primul rând de hrană. Potrivit doctorului, oamenii de aici mănâncă două mese pe zi, prima în jurul prânzului. Alimentația lor se rezumă la fructe și legume, crescute organic, lactate foarte puțin exceptând brânza de oaie sau de capră, în timp ce carnea este mâncată doar la ocazii speciale.

Oamenii din tribul Hunza nu au avut niciodată cancer

Populația de aici este una izolată, fiind situată la granița dintre Pakistan și India. Viața lor este una simplă, iar bărbații și femeile sunt foarte bine antrenați fizic. Potrivit localnicilor, oamenii nu prea știu ce sunt bolile cardiovasculare şi niciun membru al comunităţii nu a suferit vreodată de cancer.

Așa arată platoul Duikar de pe Valea Hunzei

 

Curiozități despre cultura Hunza:

Foto: billjones.travel

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot