Este adevărat că Papa Francisc respiră doar cu un plămân? Cum arăta Papa Francisc în tinerețe?

23.05.2019
Este adevărat că Papa Francisc respiră doar cu un plămân? Cum arăta Papa Francisc în tinerețe?

Papa Francisc a venit în România într-o călătorie apostolică între 31 mai și 2 iunie 2019. Vizita s-a desfășurat sub sloganul ”Să mergem împreună!”, iar Papa a fost la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. În vârstă de 83 de ani, Papa Francisc a devenit preot în Argentina, locul natal, în anul 1969.

Cine este Papa Francisc?

Toată lumea îl cunoaște pe Papa Francisc, mai puțină lume pe Jorge Mario Bergoglio. De fapt, acesta este numele real al Papei Francisc, argentinianul care a fost preot zeci de ani și pe 13 martie 2013 a devenit oficial Papa Francisc.

Povestea Papei care a renunțat la papalitate pentru bani și pentru a se însura

Înainte de a ajunge liderul spiritual suprem al Bisericii Romano-Catolice, Papa Francisc a profesat ca tehnician chimist în laborator. În anul 1969 a fost hirotonit, scrie wikipedia.com.

La vârsta de 21 de ani, Jorge Mario Bergoglio a fost operat la plămâni deoarece plămânul drept avea o afecțiune. Astfel, medicii au fost nevoiți să-i extirpe acestuia o parte din organul drept. Deși se folosește la respirație doar de un plămân, Suveranul Pontif nu a rămas cu sechele respiratorii.

Cum arăta Papa Francisc în tinerețe?

Pe Internet există câteva fotografii care-l reprezintă pe Papa Francisc în tinerețe, din perioada în care adora fotbalul și chiar mergea pe stadioane. În repetate rânduri, Papa Francisc a recunoscut că este un fan înfocat al echipei argentiniene San Lorenzo de Almagro.

Papa Francisc a sosit în România la exact 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al doilea în țara noastră.

De ce Papa se mai numește și Suveranul Pontif?

Papa de la Roma este episcopul și patriarhul Romei și lider spiritual suprem al Bisericii Romano-Catolice și al bisericilor Catolice de Rit Estic (printre care și Biserica Greco-Catolică), care formează împreună Biserica Catolică. Începând cu anul 1359 acesta este ales pe viață, întotdeauna din rândul cardinalilor. Totuși, de ce se mai numește și Suveranul Pontif?

În vechea Romă, pontifi erau considerați preoții din colegiul sacerdotal suprem, însărcinați cu supravegherea cultului religios. Astăzi, substantivul înseamnă prelat, episcop. Suveranul Pontif este astăzi șeful bisericii catolice, acea persoană care este autoritate indiscutabilă într-un anumit domeniu.

Așa arăta Papa Francisc în tinerețe

Foto: crossroadsinitiative.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot