Elvira Popescu, feblețea lui Ferdinand de care era atrasă până și Regina Maria: „Dacă aș fi bărbat…”

03.08.2021
Elvira Popescu, feblețea lui Ferdinand de care era atrasă până și Regina Maria: „Dacă aș fi bărbat…”

Despre Regina Maria și viața ei amoroasă s-au scris mii de pagini. S-a spus că s-a refugiat în brațele amanților pentru că la Regele Ferdinand I nu a găsit dragostea pe care o căuta. Totuși, nici Regele Ferdinand nu a fost ușă de biserică și avea o pasiune pentru femeile frumoase. Una dintre alese, actrița Elvira Popescu.

Cine a fost Elvira Popescu?

Alături de Mița Biciclista, Elvira Popescu a fost feblețea Regelui Ferdinand. Diva teatrului românesc a cunoscut faima internațională la Paris, dar în perioada în care a lucrat la teatrele din țară a fost curată asiduu de Regele Ferdinand. Acesta îi scria scrisori de amor, iar Elvira nu rata ocazia de a se lăuda cu bilețelele la colegele de scenă.

Cei doi nu au început o relație, dar se pare că Regina Maria știa de pasiunea nebună pe care Regele Fedinand o nutrea pentru Elvira Popescu. Ba mai mult, Regina recunoștea că înțelege atracția pe care masculii o simt față de actriță.

În primăvara anului 1923, Regina Maria pleca într-o călătorie cu trenul prin Europa. În mod hilar, într-unul dintre vagoane se afla şi frumoasa Elvira.

„Elvira Popescu se află în acelaşi tren cu mine. Ea a venit să mă vadă. Se duce în America să-şi încerce norocul. Îmi place Elvira şi-i înţeleg pe bărbaţii care o găsesc o Leckerbissen (delicatesă, trufanda – germană, nota traducătorului). Sunt sigură că şi eu aş simţi acelaşi lucru, dacă aş fi bărbat“, nota cu admirație regina pe data de 16 aprilie 1923.

La întoarcerea din Statele Unite ale Americii, Elvira Popescu a vizitat-o pe Regină chiar la Cotroceni.

„Frumoasa Elvira Popescu se mândreşte cu tot ceea ce a făcut şi speră să facă în continuare. Ea s-a întors după o scurtă vizită în America. A avut şansa să intre în legătură cu principalul impresar de teatru din New York şi a fost sfătuită cum poate reuşi în faţa publicului american care, după spusele lui, nu are simţ artistic, dar îi place show-ul şi divertismentul“, mai scria regina în jurnalul său.

Din pricina procollului Curții Regale, legătura dintre Ferdinand I și Elvira Popescu nu s-a concretizat niciodată. Totuși, multă vreme, bârfa preferată din saloanele anilor interbelici se referea la numărul de bărbați care au ajuns în patul Elvirei.

Elvira Popescu

Elvira Popescu a fost una dintre cele mai cunoscute românce din Hexagon. Aceasta a trăit 99 de ani și a murit în 1993 la Paris. Aceasta a jucat în filme ca „La Présidente”, „Ils étaient neuf célibataires”, „Austerlitz” sau „Plein Soleil”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot