E adevărat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lucrat ca mecanic auto?

Claudiu Petrișor 12/07/2019 Ca să știm

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este una dintre cele mai emblematice figuri din lume. Aceasta se află pe tronul Marii Britanii de mai bine de 67 de ani. Monarha se bucură de nenumărate privilegii, dar puțini știu că, în trecut, regina Elisabeta a II-a a lucrat ca mecanic auto.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lucrat ca mecanic şi şofer de camion militar.

Cu mult înainte de a fi regina Angliei, Elisabeta a activat ca expert auto în Serviciul Auxiliar Teritorial rezervat femeilor. Cu alte cuvinte, a fost mecanic auto.

Povestea este de-a dreptul savuroasă. Se pare că Elisabeta își rugase luni întregi tatăl, pe Regele George al VI-lea, să o lase să se alăture forțelor armate. Părintele regal a fost de acord cu o singură condiție: să revină în fiecare seară la Castelul Windsor.

Ce se va întâmpla când Regina Elisabeta a II-a va muri?

Cu toate acestea, Regina, care avea la acea vreme doar 15 ani a lipsit multe nopți de acasă preferând să doarmă la baza militară din Camberley, Surrey, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Londra.

Fără să facă prea multe nazuri, cu umilința caracteristică, Regina Elisabeta a învățat cum să schimbe roți și chiar să dezasambleze motoare. Se spune că, la un moment dat, într-o vizită făcută pe neașteptate, viitoarea regină a fost surprinsă de către părinţii săi, într-o salopetă murdară, meşterind la motorul unei camionete.

Datorită acestei meserii, Regina a rămas singura femeie din Familia Regală care a activat vreodată în cadrul forțelor armate. Chiar și ca mecanic.

Ce privilegii are Regina Elisabeta a II-a?

  • Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu este nevoită să plătească taxe;
  • Regina nu are nevoie de un permis de conducere pentru a șofa și nu este obligată să respecte anumite limite de viteză;
  • Regina poate să încalce, în principiu, orice lege doreşte, întrucât este deasupra legilor ţării pe care o conduce;
  • În calitate de domnitor al Regatului Unit al Marii Britanii, regina nu este nevoită să plătească taxe și nu poate fi interogată;
  • Regina Elisabeta a II-a deține toți delfinii, toți sturionii și toate balenele găsite în apele britanice;
  • Regina are puterea de a declara război oricărei alte națiuni, dacă își dorește acest lucru;
  • Totodată, regina nu poate fi dată în judecată de către nimeni, indiferent de motiv. Niciodată;
  • Spre deosebire de restul oamenilor, Regina Elisabeta a II-a are propriul bancomat instalat în subsolul Palatului Buckingham. Tare, nu-i așa?;
  • Dat fiind că Regina este cea mai importantă personalitate din Regatul Unit, aceasta are două zile în care își serbează ziua de naștere – cea oficială este pe data de 21 aprilie, iar cealaltă este a doua sâmbătă din luna iunie.

Cine este Regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Regina a urcat pe tron pe 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh din istorie.

Foto: mashable.com

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...