E adevărat că Popeye Marinarul a fost un personaj real? Cum arăta?

Claudiu Petrișor 05/12/2019 Ca să știm
E adevărat că Popeye Marinarul a fost un personaj real? Cum arăta?

Multe dintre filme şi desene animate au la bază personaje care au existat în viaţa de zi cu zi. Acesta este şi cazul lui Popeye Marinarul, un navigator care a trăit în America anilor 1900. Iar povestea sa este, de-a dreptul, fascinantă.

Cine a fost Popeye Marinarul?

Puțină lume știe că personajul Popeye Marinarul a existat cu adevărat. Acesta s-a născut în Polonia în anul 1868 şi se numea Frank „Rocky” Fiegel. Tânărul care a inspirat personajul Popey a emigrat cu familia în Statele Unite ale Americii unde, în anul 1887 s-a înrolat în marina americană.

După ani buni de marină, Frank „Rocky” Fiegel s-a stabilit în orașul Chester din Illinois. Întrucât era aprig la mâine şi un bătăuş desăvârşit, Frank s-a angajat ca om de ordine la Taverna Wiebuschs.

Din pricina caracterului său vulcanic, în urma unei altercaţii, s-a ales cu un semn la ochi care avea să-l urmărească întreaga viaţă. Polonezul avea obiceiul să fumeze pipă în colţul gurii, asemeni lui Popeye Marinarul. Şi fix ca personajul din desene animate, printre alimentele favorite ale lui Frank Fiegel se număra, da, aţi ghicit, spanacul.

Creatorul personajului Popeye, Elzie Crisler Segar, s-a născut în Chester și a fost unul dintre copiii care au avut privilegiul să asculte „live” poveștile fostului marinar.

Elzie Crisler Segar a dat lovitura odată cu crearea personajului Popeye Marinarul. Se spune că Segar a păstrat legătura cu Frank, ajutându-l cu bani ani de-a rândul. Din păcate, Elzie Crisler Segar a murit în anul 1938, cu 9 ani înainte de decesul lui Fiegel.

Curiozităţi despre Popeye Marinarul:

  • Datorită personajului Popeye Marinarul, consumul de spanac a crescut în mod considerabil în rândul copiilor în anii ’20-’30 în Statele Unite ale Americii;
  • Nu doar Popeye a fost inspirat dintr-un un personaj real, ci şi Olive, consoarta sa;
  • Jack Mercer şi Margie Hynes sunt oamenii care au dat viaţă vocilor personajelor Popeye şi Olive. În mod uimitor, actorii Jack Mercer şi Margie Hynes au sfârşit prin a se căsători.

Desenele cu Popeye Marinarul

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...