E adevărat că Nero și-a omorât în bătaie soţia însărcinată? Ce nebunii a mai făcut Împăratul Roman?

10.08.2020
E adevărat că Nero și-a omorât în bătaie soţia însărcinată? Ce nebunii a mai făcut Împăratul Roman?

Unul dintre cei mai ciudați și mai sadici oameni politici romani a fost Nero. Din anul 54 și până în 68, Nero a condus Imperiul Roman cu o mână de fier. Totodată, Nero a dus o viață de desfrâu și a fost aspru criticat pentru felul în care se comporta cu apropiații săi. Ba chiar, într-un acces de furie, Nero și-a omorât în bătaie soţia însărcinată și se spune că și-ar fi violat mama.

În cei 14 ani de domnie, Nero s-a comportat ca un dictator, atât cu supușii săi, cât și cu cei din familia sa. Acesta este considerat cel mai ciudat și mai infam dintre politicienii și împărații romani.

Nero a pus să-i fie ucisă mama

Printre nebuniile sale, Nero a pus să-i fie ucisă mama adoptivă, pe Iulia Agrippina, întrucât acesta voia să-l controleze. Cei doi aveau o relație incestuasă care devnise faimoasă printre cetățenii Romei Antice.

Se spune că uneori, Nero își lua prietenii și jefuia oamenii în plină stradă, ataca femeile și siluia femei măritate și băieți născuți liberi. Ba chiar, pentru a uimi pe toată lumea, Nero s-a căsătorit cu amanții săi, Pitagora și Sporus, acesta din urmă fiind un copil castrat.

În anul 62, „tiranul din Roma” s-a căsătorit cu Poppaea. În anul 63 Poppaea i-a născut lui Nero o fiică, dar care a murit la 4 luni. În anul 65, într-un acces de mânie, Nero și-a omorât în bătaie soția însărcinată a doua oară.

„(…) lovind-o când era însărcinată şi bolnavă, pentru că ea îl certase că venise târziu acasă de la curse. Prin ea, el a avut o fiică, Claudia Augusta, dar a pierdut-o când era încă un copil”, avea să informeze istoricul Suetonius.

Printre pasiunile lui Nero se număra îngroparea oamenilor de vii, dar și batjocorirea condamnaților. Se spune că la un moment dat, politicianul roman s-a îmbrăcat în pielea unui animal sălbatic şi s-a închis într-o cuşcă cu victimele sale, care erau legate de un stâlp şi pe care le devora, imitând animale.

Cum a murit Nero?

Nero a pierdut puterea în anul 68, în urma revoltelor din Imperiu. Acesta a fost părăsit de toată lumea și s-a scuns într-o vilă de la marginea Romei. Înainte de a fi capturat, a ordonat unui apropiat să-l înjunghie în gât, lovitură care i-a fost fatală.

A incendiat Nero Roma?

În noaptea de 18 iulie 64 un incendiu a izbucnit în zona Circus Maximus. Șase zile și șase nopți a ținut focul. Morții s-au numărat cu miile, iar cei rămași fără adăpost au fost într-un număr de circa două sute de mifocul. Există voci care spun că incendiul ar fi pornit la inițiativa lui Nero care voia să reconstruiască orașul de la zero, dar acest lucru nu a fost niciodată dovedit.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot