E adevărat că în București există mormântul lui Adolf Hittler?

25.02.2020
E adevărat că în București există mormântul lui Adolf Hittler?

Adolf Hitler s-a sinucis la Berlin pe 30 aprilie 1945, cu puțină vreme înainte de finalul celui de-al Doilea Război Mondial. „Generalii mei m-au trădat, iar soldații nu mai vor să continue, așa că eu nu mai pot merge înainte”, ar fi spus Fuherul cu cu câteva clipe înainte să se sinucidă. Hitler a lăsat cu limbă de moarte ca trupul să-i fie incinerat pentru a nu fi găsit de dușmani. Totuși, cine s-ar fi gândit că în București există o piatră funerară cu numele lui Hitler?

Mormântul lui Adolf Hittler, la București

Strania coincidență face ca, un anumit Adolf Hittler să fie înmormântat la Cimitirul Filantropia din București. Și, pentru ca hilarul să atingă apogeul, defunctul este… evreu.

Cine este Adolf Hitler de România? „Adolf Hittler care se odihneşte în cimitirul din Bucureşti nu are nicio legătură Führerul. Este un evreu din Bucureşti, care era de profesie pălărier, şi care a murit înainte de începerea războiului, mai precis în anul 1892, la vârsta de 60 de ani”, a explicat pentru adevarul.ro ing. Paul Schwartz, preşedintele comunităţii evreilor din Bucureşti.

Trebuie punctat faptul că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945) mormântul a fost dezmembrat de cei din comunitatea evreiască din România şi a fost ascuns, fiind remontat după înfrângerea nazismului. Și astăzi, trecătorii care ajung în Cimitirul Filantropia se minunează de coincidența de nume.

Cine a fost Adolf Hitler?

Hitler a fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanității, printre care punerea în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, precum și lichidarea adversarilor politici din Germania. Aproximativ 6 milioane de evrei și alte 5 milioane de romi si alte grupuri etnice și-au pierdut viața în lagărele de concentrare puse la cale de Hitler și aghiotanții săi.

Mussolini si Hitler
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot