De ce tenismenii de la Wimbledon sunt obligați să se îmbrace în alb?

10.07.2019
De ce tenismenii de la Wimbledon sunt obligați să se îmbrace în alb?

Cel mai vechi și mai prestigios turneu de tenis din lume este cel de la Wimbledon. Prima ediție a turneului de la Wimbledon a avut loc în anul 1877. Ca o comparație, în același an, România și-a obținut independența față de Imperiul Otoman în urma războiului ruso-turc. Turneul de la Wimbeldon este diferit de celelalte turnee chiar și în ceea ce privește echipamentul sportivilor întrucât aceștia sunt obligați să se îmbrace în alb. De ce?

Wimbledon și istoria sa

Tenismenii care participă la Wimbledon sunt obligați să joace în alb complet. Arbitrul este cel care decide dacă jucătorii respectă prevederile codului. Organizatorii de la All-England Club respectă astfel o tradiție care a început în urmă cu mai bine de 130 de ani.

La finele anilor 1900, tenisul era văzut ca un sport destinat celor din clasele superioare ale societății, practicat doar de către burghezi. Timp de aproximativ șase decenii, îmbrăcarea unor echipamente de culoare albă a fost doar o tradiție la Wimbledon, însă, începând cu anul 1949, aceasta a devenit o obligație, fiind stipulată și în regulamentul turneului de Grand Slam. Astfel, conform regulamentului, tenismenii nu pot purta nici măcar lenjerie intimă de altă culoare.

Cine este omul care nu are voie să concureze la Olimpiade pentru că este PREA BUN?

În ultima perioadă, tot mai mulți jucători din circuit, și femei și bărbați, s-au plâns de strictețea regulilor din Marea Britanie, însă organizatorii nici nu au vrut să audă de eventuale schimbări. Campionul a opt Grand Slam-uri, americanul Andre Agassi a rămas în istorie ca fiind tenismeniul care a refuzat să concureze la Wimbledon între anii 1988 și 1990 din cauza restricțiilor impuse codului de îmbrăcăminte.

Cine a fost cel mai tânăr campion din istorie la Wimbledon?

Neamțul Boris Becker a fost cel mai tânăr campion din istorie la Wimbledon. Sportivul a câștigat campionatul de la Wimbledon în anul 1985 la vârsta de doar 17 ani şi 227 de zile. Cea mai tânără campioana la single femimin de la Wimbledon este britanica Charlotte Dod, care a câștigat campionatul în anul 1887 la vârsta de 15 ani și 285 de zile. Elvețianul Roger Federer este omul cu cele mai multe titluri la Wimbledon, opt la număr.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot