De ce sunt oglinzi în lift?

08.08.2022
De ce sunt oglinzi în lift?

Oglinda este un obiect decorativ utilizat frecvent la interior, iar suprafața sa este destul de lucioasă încât formează o imagine. Oglinzile sunt folosite încă din antichitate, primele regiuni unde au apărut aceste accesorii fiind China și Egiptul Antic. Oglinzile moderne din sticlă au fost realizate începând cu secolul al XII-lea, la început în Murano, Veneția. În prezent, acestea se găsesc peste tot, în camerele de hotel, băi, dormitoare, pe stradă… și chiar în lift. De ce este nevoie de oglinzi în lift?

De ce folosim oglinda?

Oglinzi

De la inventarea oglinzii, omenirea a început s-o utilizeze frecvent, în cât mai multe scopuri. În zilele moderne, oglinda este obiectul nelipsit, fără de care probabil ziua ar lua o întorsătură negativă pentru cei mai mulți dintre noi. Oglinzile îndeplinesc multe funcții, toate vizuale, printre care: le permit doamnelor să se vadă în momentul în care se machiază, le permit tuturor să-și analizeze figura sau să vadă în întregime în haine noi.

Un studiu relevă faptul că italienii sunt cei care petrec cel mai mult timp în fața oglinzii, depășind 5.6 ore pe săptămână. Un alt mod în care oglinzile influențează viața de zi cu zi este utilizarea acesteia în trafic. Mașinile au de regulă 3 oglinzi care ajută pentru a preveni accidentele rutiere. Oglinzile deservesc și în ajutorul camerelor: camere de supraveghere sau camere de filmat. Camerele DSLR folosesc oglinzi pentru a reflecta lumina de la obiectiv. Oglinda a căpătat inclusiv un aer mitologic. În cultura Greciei antice, Perseu, fiul lui Zeus, a primit un scut oglindă de la Atena cu care a reușit să o omoare pe Meduza.

De ce sunt oglinzi în lift?

Te-ai întrebat vreodată de ce în interiorul liftului sunt puse oglinzi? Acestea au mai multe funcții. Totuși, cea mai importantă este aceea că existența unei oglinzi într-un spațiu mic face ca timpul pe care oamenii îl petrec în lift să pară mai scurt. Indiferent dacă oglinda este utilizată pentru a aranja părul, hainele sau pentru a face o poză, timpul parcă trece mai rapid.

Din motive de siguranță. Amplasarea oglinzilor ajută în special persoanele în scaunele cu rotile să intre sau să iasă în siguranță din lift, fără a fi nevoie să se întoarcă. Pe lângă aceste lucruri, oglinzile au fost puse în lift pentru a ajuta persoanele care suferă de claustrofobie. Lifturile din clădiri sunt adesea construite având un spațiu mic, creând pentru cei mai mulți un disconfort. Oglinda este recunoscută pentru sentimentul de mărire a spațiului, astfel că este utilizată pe scară largă pentru a trata anxietatea celor care suferă de acest disconfort în spațiile mici.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot