De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?

06.12.2021
De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?

O bună perioadă de timp astrologia și astronomia au fost unite, însă după ce Copernic, Kepler și Galileo și-au dat seama că planetele orbitează în jurul Soarelui, și nu în jurul Pământului, iar Newton a descoperit legile fizice din spatele comportamentului lor, cele două științe s-au separat.

Astrologia încearcă să prezică soarta și averea cuiva pe baza pozițiilor Soarelui, Lunii, stelelor și planetelor, încă din cele mai vechi timpuri. În prezent, astronomia este în contradicție cu unele din principiile de bază ale astrologiei, cum ar fi… zodiacul.

De ce zodia ta este posibil să fie greșită?

Pe parcursul unui an, Soarele pare să treacă printr-o centură care conține 12 constelații antice, sau grupări, de stele, numite în mod colectiv zodiac și constau aproape în întregime din figuri de animale, cum ar fi berbecul (Berbecul), crabul (Racul) și leul (Leul).

Există doisprezece semne zodiacale astfel: 21 martie – 20 aprilie Berbec, 21 aprilie – 21 mai Taur, 22 mai – 21 iunie Gemeni, 22 iunie – 21 iulie Rac, 22 iulie – 22 august Leu, 23 august – 22 septembrie Fecioară, 23 septembrie – 22 octombrie Balanță, 23 octombrie – 21 noiembrie Scorpion, 22 noiembrie – 21 decembrie Săgetător, 22 decembrie – 20 ianuarie Capricorn, 21 ianuarie – 18 Februarie Vărsător, 19 februarie – 20 martie Pești.

Cu toate acestea, zodiacul diferă de la o civilizație la alta, iar interpretarea cerului ține de cultura unei populații, la un moment dat. Numărul de constelații din zodiacul occidental provine din ciclurile Lunii, care orbitează Pământul de 12,4 ori pe an. În linii mari, Soarele apare pe o constelație diferită în fiecare Lună nouă, stelele formând un fundal îndepărtat față de Soare. Deși aceste corpuri cerești nu sunt vizibile în timpul zilei, se poate afla în ce constelație se află Soarele privind cerul pe timp de noapte. Atunci se va vedea și constelația opusă.

Astrologia sugerează că fiecare semn al zodiacului se încadrează perfect într-o porțiune de cer de 30 de grade. În realitate, lucrurile nu stau așa, deoarece constelațiile variază foarte mult în formă și dimensiune. De exemplu, Soarele trece prin constelația Scorpion în doar cinci zile, dar trece prin Taur în 38 de zile. Acesta este unul dintre motivele pentru care semnele astrologice nu se aliniază cu constelațiile zodiacului, potrivit theconversation.com.

Totuși, principalul motiv pentru care semnele astrologice nu se aliniază cu zodiacul este din cauza unei mișcări în axa de rotație a Pământului numită precesiune. Ca urmare a rotației sale, Terra se umflă ușor la ecuator. Gravitația Lunii și a Soarelui trag de umflătură, ceea ce face ca Pământul să se balanseze. Această mișcare face ca axa de rotație a Pământului, care este linia centrală în jurul căreia se rotește, să se balanseze într-un cerc lent pe parcursul a 25.800 de ani.

Drept urmare, mișcarea modifică vederea zodiacului de pe Pământ, făcând constelațiile să pară că alunecă spre est, aproximativ un grad. Acest eveniment a fost descoperit, cu ochiul liber, de Hiparh, din Niceea în jurul anului 150 î. de Hr.

În antichitate, echinocțiul de primăvară sau prima zi de primăvară era în Berbec. Datorită sau din cauza mișcării, s-a mutat în Pești în jurul anului 100 î. de Hr., unde se află acum și va rămâne în această poziție până în 2700 d. Hr., când se va muta în Vărsător și așa mai departe. Această rotație se va realiza pe parcursul a 25.800 de ani, când se va întoarce în cele din urmă în Berbec și ciclul va reîncepe.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 24 ianuarie?
Ce s-a întâmplat azi, 24 ianuarie?
Ziua de 24 ianuarie este cea de 24-a zi a calendarului gregorian și a 25-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 341 de zile. 24 ianuarie 1859 este data în care s-au unit... citește tot
Sandwich-ul din SUA cu origini românești care i-a înnebunit pe americani. Inventatorul: „Am rețeta de la un român”
Sandwich-ul din SUA cu origini românești care i-a înnebunit pe americani. Inventatorul: „Am rețeta de la un român”
Gustarea formată din diverse ingrediente între două sau mai multe felii de pâine poartă numele de sandwich (sandviș). De mai bine de un secol, unul dintre cele mai populare și mai consumate... citește tot
Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă
Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă
S-au scris multe despre măsurile adecvate de siguranță cibernetică pentru cei care lucrează din locații îndepărtate. În timp ce mulți angajați lucreză de acasă, aceștia trebuie să fie... citește tot