De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?

06.12.2021
De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?

O bună perioadă de timp astrologia și astronomia au fost unite, însă după ce Copernic, Kepler și Galileo și-au dat seama că planetele orbitează în jurul Soarelui, și nu în jurul Pământului, iar Newton a descoperit legile fizice din spatele comportamentului lor, cele două științe s-au separat.

Astrologia încearcă să prezică soarta și averea cuiva pe baza pozițiilor Soarelui, Lunii, stelelor și planetelor, încă din cele mai vechi timpuri. În prezent, astronomia este în contradicție cu unele din principiile de bază ale astrologiei, cum ar fi… zodiacul.

De ce zodia ta este posibil să fie greșită?

Pe parcursul unui an, Soarele pare să treacă printr-o centură care conține 12 constelații antice, sau grupări, de stele, numite în mod colectiv zodiac și constau aproape în întregime din figuri de animale, cum ar fi berbecul (Berbecul), crabul (Racul) și leul (Leul).

Există doisprezece semne zodiacale astfel: 21 martie – 20 aprilie Berbec, 21 aprilie – 21 mai Taur, 22 mai – 21 iunie Gemeni, 22 iunie – 21 iulie Rac, 22 iulie – 22 august Leu, 23 august – 22 septembrie Fecioară, 23 septembrie – 22 octombrie Balanță, 23 octombrie – 21 noiembrie Scorpion, 22 noiembrie – 21 decembrie Săgetător, 22 decembrie – 20 ianuarie Capricorn, 21 ianuarie – 18 Februarie Vărsător, 19 februarie – 20 martie Pești.

Cu toate acestea, zodiacul diferă de la o civilizație la alta, iar interpretarea cerului ține de cultura unei populații, la un moment dat. Numărul de constelații din zodiacul occidental provine din ciclurile Lunii, care orbitează Pământul de 12,4 ori pe an. În linii mari, Soarele apare pe o constelație diferită în fiecare Lună nouă, stelele formând un fundal îndepărtat față de Soare. Deși aceste corpuri cerești nu sunt vizibile în timpul zilei, se poate afla în ce constelație se află Soarele privind cerul pe timp de noapte. Atunci se va vedea și constelația opusă.

Astrologia sugerează că fiecare semn al zodiacului se încadrează perfect într-o porțiune de cer de 30 de grade. În realitate, lucrurile nu stau așa, deoarece constelațiile variază foarte mult în formă și dimensiune. De exemplu, Soarele trece prin constelația Scorpion în doar cinci zile, dar trece prin Taur în 38 de zile. Acesta este unul dintre motivele pentru care semnele astrologice nu se aliniază cu constelațiile zodiacului, potrivit theconversation.com.

Totuși, principalul motiv pentru care semnele astrologice nu se aliniază cu zodiacul este din cauza unei mișcări în axa de rotație a Pământului numită precesiune. Ca urmare a rotației sale, Terra se umflă ușor la ecuator. Gravitația Lunii și a Soarelui trag de umflătură, ceea ce face ca Pământul să se balanseze. Această mișcare face ca axa de rotație a Pământului, care este linia centrală în jurul căreia se rotește, să se balanseze într-un cerc lent pe parcursul a 25.800 de ani.

Drept urmare, mișcarea modifică vederea zodiacului de pe Pământ, făcând constelațiile să pară că alunecă spre est, aproximativ un grad. Acest eveniment a fost descoperit, cu ochiul liber, de Hiparh, din Niceea în jurul anului 150 î. de Hr.

În antichitate, echinocțiul de primăvară sau prima zi de primăvară era în Berbec. Datorită sau din cauza mișcării, s-a mutat în Pești în jurul anului 100 î. de Hr., unde se află acum și va rămâne în această poziție până în 2700 d. Hr., când se va muta în Vărsător și așa mai departe. Această rotație se va realiza pe parcursul a 25.800 de ani, când se va întoarce în cele din urmă în Berbec și ciclul va reîncepe.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot