De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

19.05.2022
De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

King Crab face parte dintre cele mai rare fructe de mare existente. Nu este ceva ce putem vedea întotdeauna în magazinele alimentare și piețe. De asemenea, aceste crustacee ce trăiesc în mări și oceane sunt o specialitate rar întâlnită și în restaurante, iar atunci când în meniu există, prețul acestora îți poate ridica un pic tensiunea.

King Crab sau Crabii rege în limba română au un preț piperat deoarece pe piață oferta este destul de redusă. În plus, acești crabi au nevoie de câțiva ani pentru a se maturiza și cresc doar în medii înghețate. Drept urmare, recoltarea acestor produse este periculoasă și necesită multă muncă, iar transportul către consumatori ar fi un drum lung.

De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

Crabii regi sunt cunoscuți pentru dimensiunile lor mari și aromele rafinate care nu au nevoie de mult atunci când sunt gătiți. Astfel, de obicei sunt savurați doar cu puține condimente și sunt cel mai bine serviți proaspeți.

Cu toate acestea, ca cineva care vrea să se bucure de această experiență, s-ar putea să scoată ceva bani din buzunar. Merită, oare, acest răsfăț? Iată câteva motive pentru care King Crab prețul lor este extrem de ridicat.

Crabii regi sunt unul dintre cele mai scumpe tipuri de fructe de mare. Sunt atât de scumpi încât aproximativ jumătate de kilogram poate costa între 250 și 300 de lei, scrie Simply Called Food. Un alt lucru este că aceștia pot deveni atât de mari încât cântăresc în jur de 4500 de grame, ceea ce înseamnă că un singur crab poate costa în jur de 500 de dolari (2.365 lei).

Primul lucru care face ca acești crabi rege să fie atât de scumpi este oferta scăzută. În general, crabii rege se dezvoltă numai în anumite zone sau regiuni. În special, se dezvoltă în medii înghețate. Deoarece există puține regiuni în care să crească, nu există nicio modalitate de a extinde creșterea lor, ceea ce duce la un preț mai mare semnificativ atunci când cererea este mare.

Pe lângă zona specifică în care trăiesc crabii rege, aceștia au nevoie și de câțiva ani pentru a se maturiza și a fi gata de recoltare. În special, fiecare crab trebuie să aibă cel puțin 7-9 ani înainte de a deveni gata de recoltat. Un timp atât de lung de maturitate se adaugă la prețul ridicat al crabilor rege.

Un alt lucru de remarcat este că recoltarea acestor crabi implică o mulțime de pericole pentru pescari. De exemplu, acești crabi trăiesc în ape adânci și înghețate, ceea ce înseamnă că sunt dificil de recoltat. În plus, nimeni nu poate supraviețui acestor ape pentru perioade îndelungate.

De asemenea, King crab sunt periculoși, deoarece pot tăia degetele. Pe scurt, efortul și riscurile implicate de a obține acești crabi sunt motive suficiente pentru prețul ridicat.

King crab sunt cel mai bine serviți și savurați în timp ce sunt proaspeți, iar păstrarea acestei prospețimi este o altă problemă. În timp ce mediul lor este rece, transportatorul are nevoie de metode specifice de conservare pentru a menține fiecare crab proaspăt și plăcut multe ore pe drum. Motiv pentru care este nevoie de mult efort pentru ca acești crabi să rămână cei mai buni până când consumatorii se bucură de ei în farfurie.

Dacă merită sau nu prețul piperat, depinde doar de preferințele și bugetul fiecăruia dintre noi. King crab sunt cunoscuți pentru aroma lor dulce și blândă, comparându-se de cele mai multe ori cu homarii.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
De-a lungul timpului, pe data de 2 iulie au avut loc evenimente istorice care au influențat modul cum omenirea a avansat. Fie că au fost evenimente cu efecte pozitive, fie că au fost cu efecte...
Cele mai noi articole
Cum funcționează creierul uman?
Cum funcționează creierul uman?
Creierul funcționează ca un adevărat computer. Acesta prelucrează informațiile pe care le primește de la simțuri și organism, iar după aceea trimite înapoi mesaje către corp. Creierul este... citește tot
Broasca țestoasă. De ce trăiesc atât de mult țestoasele?
Broasca țestoasă. De ce trăiesc atât de mult țestoasele?
Pe insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud trăiește o creatură pe care Guinness World Records a numit-o „cel mai bătrân animal terestru din lume”. Numele său este Jonathan,  broasca... citește tot
Condimentul care face minuni în lupta cu cancerul. Asiaticii îl folosesc intens
Condimentul care face minuni în lupta cu cancerul. Asiaticii îl folosesc intens
Cancerul este una dintre cele mai necruțătoare boli din lume. Din păcate, nici până în prezent nu a fost găsit un tratament care să eradicheze această afecțiune, însă viața oamenilor... citește tot
Shtiu.ro