De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

02.12.2021
De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

Fiecare individ este capabil să perceapă, să proceseze și să integreze procesele fiziologice cu ajutorul receptorilor senzoriali generali și specializați din tot corpul. Limba este un organ unic, situat în cavitatea bucală, care facilitează nu numai percepția stimulilor gustativi, dar de asemenea, joacă un rol important în masticație și deglutiție. În plus, limba este o componentă integrală a căii de vorbire, deoarece ajută la articulare.

De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

Sunt lucruri pe care credem că ar trebui să le putem face cu corpul nostru. De exemplu, să atingem cotul cu limba, dar 99,9999% dintre oamenii din lume, indiferent cât de mult s-ar strădui, pur și simplu nu vor reuși să o facă.

Este imposibil din punct de vedere fizic să-ți lingi cotul. Motivul este că din orice unghi iei limba, aceasta este prea scurtă pentru a ajunge la vârful cotului. Cu toate acestea, sunt oameni care au flexibilitatea necesară pentru a face acest lucru. E drept, sunt rari.

Dacă brațul este extrem de scurt, totuși, combinat cu o limbă anormal de lungă, învățarea tehnicii corecte de atingere poate ajuta ca această sarcină, teoretic imposibilă, să devină realitate. Se presupune că Guinness World Records primește aproximativ 5 revendicări pe zi de la oameni care cred că sunt speciali doar pentru că își pot linge coatele.

Alte lucruri aproape imposibile de făcut cu corpul nostru

Ridicarea unei sprâncene. Mulți dintre noi ne putem ridica ambele sprâncene în semn de nedumerire, însă alți oameni pot face acest lucru doar cu una singură, cealaltă nemișcându-se. De asemenea, am putea spune că acest lucru poate fi util în creșterea copiilor sau pentru a arăta cuiva care îi este locul.

Mișcatul urechilor. Dacă ai o pisică acasă, vei putea observa că ea o poate face cu ușurință. La fel pot fi hipopotamii și Jeff Goldblum. Dar doar puțini oameni din lume își pot mișca urechile. S-a dovedit că în 2006, oamenii de știință au determinat exact de ce majoritatea oamenilor nu își puteau mișca urechile:

„Mecanismul din spatele mișcărilor urechii este sofisticat”, spune Bastiaan ter Meulen, care a condus studiul privind mișcarea urechii, acceptat pentru publicare în revista Clinical Neurophysiology.

„Spre deosebire de alți mușchi ai feței, mușchii urechii au propriul nucleu accesoriu, o zonă de control al funcției musculare, în trunchiul cerebral”, mai afirmă ter Meulen, cercetător la Erasmus MC, un centru medical universitar din Rotterdam, Olanda.

„În comparație cu animalele, în special cu liliecii și pisicile, acest nucleu este destul de mic la oameni”, încheie cercetătorul, potrivit News in Science.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot