Secretul din magazin pe care nu-l știe nimeni! De ce nu e bine să iei primele produse de pe raft

26.01.2022
Secretul din magazin pe care nu-l știe nimeni! De ce nu e bine să iei primele produse de pe raft

Grabă sau nu, de cele mai multe ori când mergem la cumpărături luăm de pe rafturile magazinelor primele produse, mai exact, cele care sunt în față. Cu toate acestea, este un pic frustrant când ajungem acasă și realizăm că o cutie de lapte expiră în două sau trei zile.

Magazinele alimentare sunt o necesitate clară în viața noastră, însă există persoane care suferă de anxietate și vor să iasă cât mai repede de acolo. Și asta fără o pandemie globală. Focarul de coronavirus a trimis cumpărătorii la magazin în mulțime asemănătoare zilei apocalipsei. Coridoarele pline, cărucioarele zgomotoase și suprasolicitarea de luare a deciziilor într-un mod mult mai rapid decât de obicei au fost la cote maxime.

Majoritatea magazinelor alimentare au suficientă vânzare încât își rotesc stocul des, așa că, de obicei, nu vom găsi nimic expirat. Totuși, uneori, s-ar putea să ajungem cu ceva care se apropie de data de expirare mult mai devreme decât ne-am dori, forțându-ne să-l folosim rapid sau, mai rău, să-l aruncăm înainte de a se termina.

De obicei nu ne gândim să comparăm și să facem o alegere între două articole aparent identice, însă site-ul shtiu.ro vă recomandă ca data viitoare când veți cumpăra o cutie de lapte, să aruncați o privire la opțiunile din spatele raftului.

De ce nu e bine să iei primele produse de pe raft?

În restaurante și magazine alimentare, există o regulă numită FIFO (First In First Out). Aceasta înseamnă „primul intrat, primul ieșit”, ceea ce înseamnă că articolele care au venit primele la livrare sunt primele folosite sau vândute. În practică, aceasta înseamnă că cele mai vechi produse trebuie să fie în față, astfel încât să fie cumpărate primele.

Acest lucru este grozav pentru consumator și pentru magazinul alimentar de cele mai multe ori, deoarece, să zicem, pentru lapte, dacă cele mai noi bidoane din lot sunt așezate în față, cele mai vechi din spate se vor strica și vor fi aruncate.

„Datele de expirare mai noi sunt plasate în spatele raftului, așa că dacă aveți nevoie de un termen de valabilitate mai lung, verificați partea din spate a raftului”, spune bucătarul Nicolette Pace, potrivit Reader’s Digest.

Cel mai bun mod de a sparge acest sistem, totuși, este să cumpărăm din spatele raftului. Nu contează prea mult pentru articolele care se păstrează la raft, cum ar fi cerealele sau conservele. Dar dacă nu consumăm zilnic din acel produs, extindem longevitatea produselor lactate sau a altor articole foarte perisabile.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot