De ce în SUA devii major abia la 21 de ani?

10.08.2022
De ce în SUA devii major abia la 21 de ani?

Perioada majoratului este considerată a fi una dintre cele mai importante schimbări din viața unei persoane. Este etapa din viață când un copil se transformă în adult, pregătit să se confrunte cu responsabilitățile zilnice. Din punct de vedere psihologic este impusă o limită a perioadei copilăriei, astfel că fiecare țară a decis când cetățenii ei devin adulți. În cele mai multe dintre regiunile lumii, 18 ani este considerată vârsta de majorat; însă sunt și state în care vârsta maturității este de 16, 19 sau 21 de ani. De ce în SUA devii major abia la 21 de ani?

Când devii adult în SUA?

major

America este o țară federală în care regiunile au libertatea deplină de a propune și implementa legi. Astfel că, definiția termenului de minor se aplică în mod diferit în toate statele. Din cele 50 de state ale SUA, statele Mississippi și Puerto Rico au consemnat prin lege faptul că la 21 de ani ești major.

Vârsta la care o persoană este considerată adult în SUA este, de obicei, 18 ani. Legile au desemnat un adult ca fiind o persoană care are capacitatea de a munci legal, de a participa la vot, de a se căsători sau de a se înrola în armată. Cu toate acestea, persoanele devin total majore 21 de ani, când, un adult are voie să consume alcool. În statul Alaska, o persoană este considerată „adult”, la 14 ani, când are dreptul de a se căsători. SUA interzice total consumul de alcool persoanelor sub 21 de ani. Câteva state permit totuși consumul doar în circumstanțe stricte, precum prezența unuia dintre părinți. Aceștia pot totuși să candideze pentru funcții publice sau să fie condamnați la închisoare.

De ce nu poți să bei alcool dacă ești major?

După încheierea perioadei de Prohibiție în anul 1933, majoritatea statelor au stabilit o normă ca vârsta minimă pentru a consuma alcool să fie de 21 de ani, aceasta fiind și vârsta minimă pentru a vota. În anul 1971, Congresul a redus vârsta de vot la 18 ani. Atunci foarte mulți bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 21 de ani s-au înrolat în armată. Odată cu scăderea vârstei de vot, statele au luat decizia de a reduce și vârsta la care se poate consuma alcool.

În  anul 1984, Președintele american Ronald Reagan a invocat la nivel național problema consumului de alcool și punerea în pericol a vieților tinerilor. Astfel că, în luna iulie a aceluiași an, Congresul a adoptat Legea națională prin care statele erau obligate să ridice vârsta de consum de alcool la 21 de ani. În caz contrar, statele care refuzau acest lucru, riscau o scădere de 10% din fondurile federale pentru construcția de autostrăzi.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot