De ce ciocolata Toblerone are formă triunghiulară?

12.08.2022
De ce ciocolata Toblerone are formă triunghiulară?

Cine nu a gustat măcar o dată din Ciocolata Toblerone? Produsul este celebru la nivel mondial și a fost creat în anul 1908, de către Theodore Tobler și soția sa. Tradiția de a fabrica ciocolată a fost transmisă din generație în generație, încă din anii 1800. Dar cine a venit cu ideea să-i ofere batonului forma inedită din prezent?

Legendele din spatele formei triunghiulare

Prima variantă a poveștii îl prezintă pe Theodore Tobler atât ca pe un pasionat al dulciurilor, cât și pe un iubitor al dansului. El participa la diverse spectacole, unde dansatorii se poziționau la final în piramide umane direct pe scenă. Inspirat de acestea, Tobler a decis ca ciocolata lui să aibă forma piramidelor. Cu toate acestea, informații despre această poveste nu există în arhivele oficiale ale companiei.

În altă variantă, se spune că Theodore Tobler a fost inspirat de muntele Matterhorn și de forma vârfului său. Această legendă este cea mai plauzibilă deoarece pe ambalaj apare Matterhorn (situat lângă Zermatt, la granița dintre Italia și Elveția în Alpii Pennini), însă formele muntelui de pe ambalaj ar putea aminti și de dansatorii spectacolelor la care Tobler participa.

 Câți kilometri de Toblerone consumăm anual?

Conform bussinsider.com, dacă toate ciocolatele Toblerone consumate anual ar fi adunate, acestea s-ar întinde pe o distanță de 62.000 de kilometri, ceea ce depășește circumferința Pământului (40.075 km).

 Există 10 mărimi ale ciocolatei și 11 arome

Cel mai înalt  aton de  Toblerone are un metru înălțime. Pe lângă diversele mărimi ale ciocolății, există și 11 sortimente, diversificarea acestora începând din anul 1970. Câteva dintre aromele pe care le oferă batonul sunt: vanilie, fructe și nuci și fagure crocant. A fost lansată și o ediție specială Toblerone numită „blatul cu zăpadă”: vârful fiecărei ciocolatei era alb și fiecare bucățică era ambalată în mod individual.

Ciocolata este elvețiană, însă numele are un cuvânt italian

Produsul a fost creat de către Emil Baumann și Theodor Tobler în orașul Berna din Elveția. Pentru a onora locul în care a luat naștere batonul Tomblerone, pe ambalaj se află un urs, de altfel simbolul orașului elvețian. Numele ciocolatei este un joc de cuvinte între numele lui Tobler și termenul italienesc „torrone”, care se referă la un tip de nugat.

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot