Curiozități despre David Popovici, omul-amfibie și sportivul anului în România. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?

30.07.2024
Curiozități despre David Popovici, omul-amfibie și sportivul anului în România. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?

Românul David Popovici a adus prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a câștigat, luni seara proba de 200 m liber, cu timpul de 1:44:72: Cursa a avut un final dramatic, înotătorul român în vârstă de 19 ani terminând la doar două sutimi de locul doi. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre omul-amfibie David Popovici:

David a început să practice înotul din pricina unei scolioze diagnosticate la vârsta de patru ani. Medicul le-a recomandat părinților să-l ducă pe micuț la bazinul de înot.

La vârsta de 10 ani, bucureșteanul a doborât primul record național.

În fiecare seară, înotătorul se culcă până în ora 22.00 întrucât se trezește la ora 6:30 pentru a merge la antrenament.

Sportivul a obținut media 8,65 la BAC. A fost o „medie muncită”, a afirmat înotătorul.

După Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), David a primit zeci de oferte de burse de la universități din SUA ca să se alăture echipelor lor de colegiu – Princeton, Harvard, Stanford etc. Sportivul a ales să rămână în țară.

David Popovici este fan al trupei Subcarpați.

Pentru medalia de aur din cursa de 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici va încasa 140.000 de euro.

David Popovici are 1.90 de metri înălțime și cântărește 80 de kilograme. Acesta are o anvergură a brațelor de 2,05 metri.

La scurt timp după ce a câștigat titlul mondial de 200 m liber masculin la Campionatele Mondiale FINA 2022 de la Budapesta, Popovici a fost întrebat: „Care este secretul succesului tău?” „Îmi place să cred că sunt un tip obișnuit, capabil să facă lucruri extraordinare. Dar nu cred că sunt special sau mai bun decât oricine. Sunt un om, doar înot repede”, a afirmat înotătorul.

Părinții n-au pus niciodată presiune pe David. „Dacă mă gândesc acum primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă”, a afirmat tatăl sportivului pentru Sport în România/ Dumitru Graur.

În lumea apelor, idolii lui David sunt Ian Thorpe și Michael Phelps, scrie olympics.com. Acesta din urmă are 28 de medalii câștigate la edițiile Jocurilor Olimpice la care a participat.

În ultima perioada, David a mărturisit că a renunțat la rețelele de socializare. Spune despre sine că este un tip normal. Sportivul a fost văzut în repetate rânduri prin București plimbându-se cu o trotinetă închiriată.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot