Cum va depăși orașul Buzău ca suprafață orașe mari precum Timișoara sau Craiova?

17.09.2021
Cum va depăși orașul Buzău ca suprafață orașe mari precum Timișoara sau Craiova?

Actuala administrație a orașului Buzău are planuri mari. Primarul Constantin Toma a pus în dezbatere publică un referendum inedit în vederea alipirii de municipiu a unei comune limitrofe.

Dacă vă întrebați, cumva, care este scopul acestui referendum, aflați că edilul buzoian intenționează să mărească suprafața administrativă a orașului de pe malul drept al râului cu același nume pentru a depăși alte orașe importante ale României.

Buzăul va depăși mari orașe ale României

Potrivit AlephNews, primarul spune că Buzăul, un oraș cu o populație de 120.000 de locuitori, are nevoie să se extindă în perspectiva a ceea ce va reprezenta autostrada A7 pentru buzoieni și orașul lor.

Este nevoie de dezvoltarea acestui oraș pentru că în acest moment, noi lucrând și la Planul Urbanistic General, nu mai avem unde ne dezvolta. Este o mare oportunitate bucata de autostradă A7, care a fost lansată în licitație, mă refer la tronsonul Ploiești-Buzău, care va aduce Bucureștiul mai aproape de Buzău”, a spus Toma pentru Mediafax.

Bucata de autostradă la care face referire acesta se află la jumătatea distanței dintre zona industrială a Buzăului, și satul Pogoanele, care face parte din comuna Țintești.

Este o necesitate această micro-reformă administrativă, pentru că ultima a fost în 1968. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic. (…) Vom ajunge de pe locul 24, ca suprafață administrativă, pe locul 7, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât Timișoara, decât Oradea prietenului meu Iie Bolojan, decât Iași sau decât Craiova – Constantin Toma, Primar Buzău

„Este o mare oportunitate pentru a atrage mari investiții, pentru a crea locuri de muncă. Investițiile aduc mulți bani”, a mai precizat Constantin Toma.

„Vom ajunge pe locul 7 ca suprafaţă administrativă, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât orașe precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Craiova”, a declarat Constantin Toma.

Cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani

Edilul buzoian spune că referendumul, care este pus în dezbatere publică și va avea loc pe data de 3 octombrie, reprezintă „cel mai mare proiect al Buzăului din ultimii 30 de ani”. Municipiul Buzău are în acest moment o suprafață de 81 de km pătrați.

„O comunitate se dezvoltă în plan economic, social, cultural și educațional și trebuie să ai cât mai multă atractivitate și competitivitate pentru locuitori și investitori, dar și pentru vizitatori. Fără dublarea suprafeței nu avem șanse să ne dezvoltăm. Marile proiecte de dezvoltare nu se pot realiza pentru că nu mai avem teren”, a conchis Constantin Toma.

Foto: Wikipedia.org 

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 26 octombrie?
Ce s-a întâmplat azi, 26 octombrie?
Ziua de 26 octombrie este cea de-a 299-a zi a calendarului gregorian și a 300-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 66 de zile. Astăzi Stonehenge este cel mai important... citește tot
Cum a fost construit Turnul Eiffel?
Cum a fost construit Turnul Eiffel?
Turnul Eiffel este una dintre cele mai vizitate atracții din lume. Acest monument faimos, devenit și simbolul Parisului, a stârnit numeroase controverse în secolul al XIX-lea, deoarece unii... citește tot
Curiozități despre castelul Bran. Vlad Țepeș nu a locuit niciodată aici
Curiozități despre castelul Bran. Vlad Țepeș nu a locuit niciodată aici
România este unul dintre statele lumii care se poate lăuda cu diferite castele medievale. Dintre acestea cel mai celebru este castelul de la Bran, denumit și castelul lui Dracula. Turiști din... citește tot