Cum să ai grijă de părul tău vara?

26.06.2022
Cum să ai grijă de părul tău vara?

Pentru menținerea buclelor sănătoase și frumoase vara, acestea au nevoie de o îngrijire specială. Dacă respecți toate regulile de mai jos, îți poți proteja părul la maximum și poți uita de probleme precum uscăciunea, fragilitatea, lipsa de strălucire și secțiune.

  1. Șampon

Vara, părul și scalpul se murdăresc mult mai repede, acest lucru fiind facilitat de praful de pe stradă, transpirație, produse de coafat etc. Prin urmare, spălarea devine o procedură destul de frecventă care trebuie abordată cu înțelepciune.

 

  1. Mască și balsam

Utilizarea unei măști sau a unui balsam după spălare este obligatorie. Pentru perioada de vară, este mai bine să alegi un balsam hidratant și o mască hrănitoare. Balsamul trebuie folosit de fiecare dată după spălare, iar masca este suficientă o dată pe săptămână. Acordă atenție și produselor cosmetice cu filtre UV de protecție. Acestea creează o peliculă subțire pe păr care va proteja șuvițele de soare. Îți recomandăm să încerci produsele mărcii Kerastase.

  1. Folosiți produse care nu necesită clătire

Astfel de remedii sunt indispensabile în sezonul cald pentru îngrijirea părului, pot fi spray-uri, creme, uleiuri, seruri etc. Astfel de mijloace se aplică pe părul uscat sau umed după spălare, hidratează și protejează firele, fără a le îngreuna. De asemenea, poți alege produse marcate Sun sau SPF.

  1. Nu uita de uleiuri

Pe lângă produsele achiziționate, poți folosi uleiuri cosmetice obișnuite, acestea sunt naturale și vor îndeplini nu doar o funcție de protecție, ci și una de restaurare. Ca regulă generală, alege remedii ușoare (de exemplu, semințe de struguri, jojoba, migdale, ulei de măsline).

 

Tratamente pentru păr utilizând uleiuri naturale

Există mai multe moduri de a folosi uleiurile vara:

  1. Clătește-ți părul cu ierburi

Plantele medicinale conțin o mulțime de componente utile, uleiuri, vitamine și oligoelemente. Clătirea părului după spălare cu un decoct de ierburi este o procedură indispensabilă pentru sezonul cald. Pentru clătirea buclelor, puteți folosi următoarele plante: flori de tei, mușețel, urzică, sunătoare, frunze de mesteacăn, melisă.

  1. Nu uita să-ți hrănești părul din interior

Vara, nu permite deshidratarea organismului, deoarece acest lucru va afecta și părul, bea suficiente lichide. Oferă organismului vitamine, include fructe, legume în dietă și, de asemenea, ia complexe de vitamine speciale.

Urmând aceste reguli de bază, îți poți proteja părul și chiar îi poți îmbunătăți aspectul!

Sursă foto: Pinterest.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot