Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

03.02.2023
Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

Foarte multe activități din prezent cer ca bărbatul sau femeia, în cauză, să prezinte cazierul judiciar. Fie că este vorba de un nou loc de muncă, susținerea unor examene sau chiar obținerea cetățeniei unui alt stat, toate necesită verificarea antecedentelor penale a unei persoane.

Cei mai mulți oameni aleg să își scoate cazierul judiciar, folosind vechea metodă. Se merge fizic la orice unitate sau subunitate de Poliție, unde există ghișeu de cazier judiciar și se depune o cerere împreună cu actul de identitate.

Persoanele domiciliate în afara țării pot solicita obținerea cazierului judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Dacă cererea nu poate fi depusă personal, o altă persoană împuternicită, potrivit legilor în vigoare, poate cere obținerea documentului. În cazul în care cererea de eliberare a cazierului judiciar a fost depusă în România, documentul va fi eliberat în maxim 3 zile lucrătoare.

În cazul persoanelor juridice solicitarea de eliberare a cazierului se depune de către reprezentantul legal, la orice unitate ori subunitate de Poliție conectată la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român. La depunerea cererii tip motivată, reprezentantul legal al persoanei juridice trebuie să mai prezinte și următoarele acte:

La fel ca și la persoana fizică, cazierul judiciar este eliberat în termen de 3 zile de la data solicitării. Trebuie precizat că atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice cazierul este valabil 6 luni de zile.

Cum obții cazierul judiciar online?

În prezent, cazierul judiciar poate fi obținut în România și în mediul online. Începând cu data de 1 februarie 2023, acesta poate fi eliberat accesând site-ul ghiseul.ro, iar de acolo persoanele în cauză vor fi redirecționate către un hub de servicii dezvoltat la nivelul Ministerului de Interne.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub şi deci din hub va putea fi eliberat, a explicat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, potrivit Agerpres.ro.

Foto: mesagerulhunedorean.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot