Cum a fost condamnat la moarte un copil de 14 ani în Statele Unite?

25.09.2019
Cum a fost condamnat la moarte un copil de 14 ani în Statele Unite?

Despre George Stinney s-au scris milioane de articole în întreaga lume. Tânărul a rămas în istoria Statelor Unite ale Americii ca fiind cel mai tânăr condamnat la pedeapsa capitală. Deși avea doar 14 ani, acesta a fost executat pe scaunul electric. În mod hilar, 70 de ani mai târziu, s-a aflat că era nevinovat.

George Stinney a murit în anul 1944, la vârsta de 14 ani. Băiatul, un american de culoare, a fost condamnat la moarte de un juriu format din membri albi întrucât ar fi ucis două fete albe.

Pe data de 23 martie 1944, în plin Război Mondial, când atenția opiniei publice era îndreptată către alte lucruri, cadavrele a două fete albe (Betty June Binnicker și Mary Emma Thames) în vârstă de 8 și 11 ani au fost găsite într-un șanț din Alcolu, Carolina de Sud. Una dintre victime fusese și violată.

Ce a spus Ion Râmaru înainte să fie executat? A avut criminalul o ultimă dorință?

Câteva ore mai târziu, George Stinney și fratele său Johnny au fost arestați sub suspiciunea de omor. Johnny Stinney a fost eliberat și George Stinney ar fi recunoscut crimele. Băiatul a fost interogat timp de o oră de mai mulți polițiști albi. Nici până azi nu s-a găsit o declarație scrisă a tânărului de 14 ani.

Cum a sfârșit pe scaunul electric un copil de 14 ani?

Procesul lui George Stinney a durat numai o oră și la o zi după ce a fost arestat, adolescentul a fost condamnat la omor deosebit de grav. Timp de o lună, tânărul a fost din nou interogat în arest, dar nu a beneficiat de un avocat, așa cum ar fi fost normal.

Pentru că în Carolina de Sud cei care aveau peste 14 ani erau considerați maturi, George Stinney a fost condamnat la moarte pe scaunul electric. Familia tânărului nu a avut bani să solicite apel. Acuzatul a fost executat pe scaunul electric la închisoarea din Columbia pe data de 16 iunie 1944. Întrucât era prea mic de înălțime și scaunul electric era destinat adulților, lui George Stinney i s-a pus o Biblie sub fund.

În anul 2004, George Frierson, un istoric local a redeschis cazul și a efectuat noi cercetări. Acesta a descoperit că băiatul era cu frații lui la momentul crimelor. La 70 de ani de la execuție, George Stinney a fost achitat postum, susținându-se că nu au existat dovezi clare și că nu a beneficiat de o apărare echitabilă. Dar, ce folos?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot