Cine este Drasius Kedys de România? Ieșeanul care și-a răzbunat familia și a ucis 24 de oameni

06.08.2019
Cine este Drasius Kedys de România? Ieșeanul care și-a răzbunat familia și a ucis 24 de oameni

Este arhicunoscută povestea lui Drasius Kedys, un lituanian care a decis să-și facă singur dreptate și să răzbune actele de pedofilie comise asupra fiicei sale. Întrucât pedofilii erau oameni sus puși (un judecător și un politician), autoritățile nu și-au făcut treaba și Drasius Kedys a decis să-și facă dreptate singur ucigândul pe unul dintre cei care i-au molestat copilul. Ulterior, Drasius Kedys a fost găsit mort.

Puțini sunt cei care știu că un astfel de personaj a existat și în România. Numele lui este Eugen Grigore și a rămas în istoria colectivă ca fiind omul care și-a răzbunat familia ucigând 24 de oameni. Da! 24. Astfel, Eugen Grigore a rămas în istoria României ca fiind criminalul român cu cele mai multe victime.

Care este povestea lui Eugen Grigore?

În anul 1974, Eugen Grigore (27 de ani la acea vreme) lucra ca şofer de camion la Autobază. Într-o zi ca oricare alta, bărbatul a fost anunțat că locuința sa este cuprinsă de flăcări.

“Un grup de ţigani provenind din şatra stabilită la marginea Iaşiului, în zona Ciurea, mergea pe străzile Iaşiului în căutare de fier vechi, sticle şi orice ar fi produs bani. Aceştia au crezut că nu-i nimeni acasă la familia Grigore, au intrat să fure, n-au găsit mai nimic”, a povestit ulterior comisarul Traian Tandin, care a scris și o carte pe această temă.

Se pare că romii ar fi fost prinși de soția și de cei trei copii ai lui Eugen Grigore. Romii i-au legat pe cei patru și au dat foc locuinței, făcându-i pe membrii familiei Grigore să sfârșească în chinuri.

Inițial, Eugen Grigore a apelat la autorități, însă acestea nu i-au putut trage la răspundere pe vionvați din lipsa unor probe. Asemeni lui Drasius Kedys, Dragoș Grigore a decis să-și facă dreptate singur.

Într-o zi care nu anunța nimic, bărbatul și-a făcut curaj cu o sticlă de coniac și a mers cu camionul în zona romilor de la marginea Iașului. Cu accelerația la maximum, acesta a intrat în șatra și în corturile țiganilor și în câteva minute 24 de persoane au fost omorâte sub roțile camionului. În masacru și-au pierdut viața bărbați, femei, dar și copii.

Șatră de țigani

Nu s-au auzit prea multe despre acest caz în perioada comunistă. De teama izbucnirii unui conflict interetnic, răzbunarea lui Eugen Grigore a fost ținută în secret de Securitate.

Eugen Grigore a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind eliberat condiţionat la începutul anilor 2000. Acesta a stat o perioadă și în spitale de boli mentale. Eugen Grigore a murit în anul 2009, când trăia deja de ani buni pe străzi. Cum a sfârșit Drasius Kedys de România? Călcat de camion.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot