Cele mai mari greșeli făcute de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cum s-a comportat cu Prințesa Diana?

09.09.2022
Cele mai mari greșeli făcute de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cum s-a comportat cu Prințesa Diana?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Aceasta a fost cel mai bătrân monarh care a stat pe tronul britanic. Regina a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, peste 70 de ani. Totuși, într-o perioadă atât de lungă, Elisabeta a II-a a făcut și destul de multe greșeli, unele taxate de presa din Marea Britanie. Din multe dintre acestea, Regina a admis că a avut de învățat:

A fost o mamă absentă

Regina a fost o mamă absentă pentru Prințul Charles. Îndatoririle regale au făcut-o să uite cât de importantă este prezența unei mame în viața unui tânăr. Totuși, Regina a avut grijă să fie prezentă în viața nepoților și strănepoților ei.

A fost prea rece cu englezii

În primii ani de domnie, Regina a păstrat distanța față de public și a dat impresia unui om închis și rece. Totul s-a schimbat atunci când Regina a transformat emisiunea anuală de Crăciun și a invitat prin intermediul ecranului cetățenii britanici în casa ei. Barierele dintre cetățeni și Palatul Buckingham s-au rupt.

I-a retras titlul Prințesei Diana

După divorțul Prințesei Diana de Prințul Charles, regina i-a retras Prințesei Diana titlul de Alteță Regală. Lady Di era încă iubită de public, astfel că acest gest i-a supărat pe cetățenii britanici care au fost neplăcut impresionați de decizia Reginei. Dându-și seama de eroare făcută, la moartea Dianei Regina Elisabeta a II-a a permis ca pe sicriul fostei nore să stea steagul regal.

I-a luat cinci zile să dea o declarație

Una dintre cele mai mari greșeli pe care Regina le-a făcut vreodată a fost modul în care a gestionat moartea Prințesei Diana. Prima declarație publică după moartea Prințesei Diana a venit la cinci zile după tragicul eveniment, scrie cheatsheet.com.

„Nimeni care o cunoștea pe Diana nu o va uita vreodată. Milioane de oameni care nu au cunoscut-o, dar au simțit că o cunosc, și-o vor aminti” – Regina Elisabeta a II-a.

Era să fie împușcată de un gardian

Potrivit The New York Times, atunci când regina nu putea dormi, îi plăcea să meargă la o plimbare în jurul Palatului Buckingham. Într-o dimineață, aceasta a uitat să le spună gardienilor că iese la plimbare și un tânăr a fost aproape să o împuște crezând că este un intrus în Palatul Buckingham. Când și-a dat seama că este Regina Elisabeta a II-a, bărbatul a spus: „La naiba, Maiestate, aproape că te-am împușcat”. Din fericire, regina a fost înțelegătoare și a replicat: „Este în regulă. Data viitoare o să sun în prealabil ca să nu fii nevoit să mă împuști.”

Foto: eonline.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot