Cele mai frumoase peisaje și obiective turistice din teritoriile ROMÂNIEI MARI

13.07.2020
Cele mai frumoase peisaje și obiective turistice din teritoriile ROMÂNIEI MARI

Pe data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a realizat în mod oficial unirea Transilvaniei, Banatului, Maramureșului și Crișanei cu țara mamă România. Prin Tratatul de la Versailles, României îi revine Basarabia, iar prin tratatul de la Saint Germain, României îi revine și Bucovina. România anexase de asemenea Cadrilaterul, după înfrangerea Bulgariei în anul 1913 în cadrul celui de-Al Doilea Război Balcanic. Astfel, în perioada interbelică, suprafața țării noastre a avut extinderea teritorială maximă din istoria sa, 295.641 km2.

Totuși, în vara anului 1940, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, România a pierdut Bucovina de Nord, Ținutul Herței și Basarabia, Transilvania de Nord și Dobrogea de Sud. Astăzi, suprafața României este 238.397 km2.

Iată cele mai frumoase locuri din teritoriile care i-au aparținut cândva României Mari:

Cap Caliacra

Capul Caliacra este un monument al naturii din Dobrogea bulgărească care cuprinde o cetate medievală și o rezervație naturală. Acesta este situat în nordul Bulgariei, într-o zonă care până în 1940 i-a aparțiunt României.

Castelul din Balcic

Castelul din Balcic a fost o reședință a Reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Clădit pe malul Mării Negre, castelulul cuprinde o frumoasă grădină botanică, o pivniță, o chilie mănăstirească, un izvor de apă, mai multe vile rezidențiale și diverse alte clădiri. Astăzi, castelul este una dintre principalele atracții din Dobrogea bulgărească.

Cramele de la Cricova și Mileștii Mici

Cramele de la Cricova și Mileștii Mici sunt situate astăzi în Basarabia. Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov (1939), Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța au fost anexate de către URSS la 28 iunie 1940. Există sute de kilometri subterani săpați în dealuri unde pot fi văzute unele dintre cele mai frumoase crame europene. Cele două crame sunt foarte aproape de Chișinău.

Cetatea Soroca

Tot în Basarabia se află și Cetatea Soroca, un fort moldovenesc clădit din lemn de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră de către Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea.

Cetatea Soroca

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot