Ce se întâmplă dacă ţii cardul lângă telefonul mobil?

09.12.2019
Ce se întâmplă dacă ţii cardul lângă telefonul mobil?

Cardul bancar a devenit un accesoriu indispensabil pentru milioane de oameni din întreaga lume. Totuşi, nu mulți ştiu că un card este extrem de sensibil când în apropierea sa se află un magnet suficient de puternic. Au existat cazuri în care şi un telefon mobil a produs daune majore cardului. De ce?

Banda magnetică poziţionată pe spatele unui card de credit deține date importante, cum ar fi numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și chiar creditul disponibil (dacă este cazul).  Destul de rezistentă în multe situaţii, banda neagră este extrem de sensibilă la întâlnirea cu un magnet.

În momentul în care un magnet vine în contact direct sau aproape cu banda cardului, magnetul fărâmițează sau rearanjează ordinea particulelor de oxid de fier care stochează datele de pe acestea, făcând cardul inutil. Dacă nu-şi revine în câteva ore, cardul nu mai poate fi folosit niciodată.

Odată demagnetizat, cardul este refuzat de POS-uri şi de bancomate. Au existat cazuri în care şi telefoanele mobile au demagnetizat cardurile. E drept, aceste cazuri au fost mult mai rare.

Ce este de făcut?

După expunerea la magneţi, un card nu mai poate fi niciodată reparat. Posesorul unui card stricat va trebui să apeleze la banca sau compania care a emis cardul de credit pentru a solicita un nou card.

La ce ore intră banii pe card în România?

Transferul bancar a devenit pentru noi o obișnuință. Totuși, toți cei care apelează la această metodă se întreabă deseori la cât timp intră banii pe cardul destinatarului în urma unui transfer bancar.

Când intră banii?

Puțini sunt cei care știu că în urma unui transfer interbancar există ore limită de procesare ale operațiunilor. Astfel, acestea au loc în trei sesiuni zilnice de procesare a platilor primite de la bănci: la 10:30, 13:30 si 16:30.

Totuși, nicio bancă nu garantează că banii vor intra în aceeași zi în care sunt transferați, chiar dacă transferul se realizează înainte de ora de procesare a banilor. Multe dintre instituțiile bancare se promovează spunând că transferă banii în „maxim 24 de ore lucrătoare”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot