Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

22.03.2023
Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

Elena Ceaușescu a fost soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după bunul plac, toți cei din preajma lor trebuind să se supună voinței acestora. Chiar și după mai bine de 30 de ani de la moartea cuplului dictatorial încă aflăm lucruri noi legate de viața acestora.

Despre fosta prima doamnă a României se știe că a fost foarte rea atât cu oamenii străini, cât și cu persoanele apropiate și chiar rudele. Tovarășa a dat ordin să fie dărâmată cârciuma unde socrul ei, Andruță, mai obișnuia să bea câte un pahar de țuică, când venea la București, fiindcă intra în contact cu oamenii obișnuiți care îi cereau să îi spună președintelui problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Se pare că Elena Ceaușescu nu suporta să aibă vizite neanunțate și neaprobate. Frații lui Nicolae Ceaușescu nu puteau să vină în vizită la el decât dacă erau chemați. Nici măcar nora acesteia, soția lui Valentin, nu putea să meargă fără să anunțe în prealabil și să primească acceptul.

Tovarășa, supărată pe bărbații care jucau table

Arhitectul Camil Roguski a fost unul dintre apropiații familiei Ceaușescu şi a povestit într-un interviu pentru 3dots.ro că Elena nu era o simplă fată de țărani, ci se purta precum o femeie din mahala. Aceasta vorbea extrem de urât și nu ținea cont de nimeni și de nimic atunci când își ieșea din minți.

Roguski a mărturisit cum Elena i-a pus la punct pe niște bărbați care jucau table în curtea vecină. Aceștia se ocupau de treburile gospodărești ale cuplului Ceaușescu, iar în timpul liber mai pierdeau vremea jucând table.

Ea era un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă. Omul se naște bun sau se naște rău. Ea a fost o femeie răutăcioasă, chiar rea. Într-o zi, se afla în casă lenjereasa, venită să-i ia măsuri pentru lucruri intime. Era vară, era cald, era liniște. Și în timp ce lenjereasa îi lua măsuri, se auzea un zornăit în curte.

Elena o întrebă pe lenjereasă: ”Ce e asta?”, ”Pesemne oamenii lui domnuʼ Roguski joacă table”. Eu aveam niște bătrâni, într-o curte vecină, buni la toate: măturau, cărau coșurile, mutau mobila. Ei trebuiau să stea acolo și să facă ceea ce li se cerea.

După ce a plecat lenjereasa, prima doamnă a țării se îmbracă și se duce și-i găsește pe ăia jucând table. Ea, în general, vorbea foarte urât, birjărește. Nu vă spun ce le-a făcut. Oamenii, săracii, să facă infarct.

A doua zi, a venit din nou lenjereasa și îi spune Elena: ”Știi că ai avut dreptate? I-am prins jucând table și ce le-am făcut. Acuma nu mai fac nimic”. Și aia, cap pătrat, zice: ”A, acuma pesemne că joacă tabinet”.

Cum a plecat lenjereasa, iar s-a îmbrăcat și iar s-a dus la gard. Ăia, săracii, stăteau acolo, ca sfinții pe banchetă, nu mai ziceau nici pâs. Vedeți? Ăsta este om rău. Și ea se purta urât nu numai cu oamenii necunoscuți, dar și cu propria familie.

Elena Ceaușescu, pe numele la naștere Lenuța Petrescu, a murit în data de 25 decembrie 1989, fiind executată la Târgoviște împreună cu Nicolae Ceaușescu. Soția dictatorului avea 73 de ani.

Foto: cancan.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Câți bani primește lunar un pensionar în România?
Câți bani primește lunar un pensionar în România?
Ciclul vieții începe prin a te naște, după care urmează creșterea și învățarea diferitelor studii. Se continuă prin intrarea în câmpul muncii, pensionare și la final, deces. În... citește tot
Câte pasaje subterane are Casa Poporului? Unde duc acestea?
Câte pasaje subterane are Casa Poporului? Unde duc acestea?
Palatul Parlamentului sau Casa Poporului cum a fost la început denumită, este cea grandioasă și mai importantă clădire din România. Construită pe 9 niveluri la suprafață și încă 9... citește tot
Cum să faci chipsuri acasă?
Cum să faci chipsuri acasă?
Chipsurile sunt printre cele mai cumpărate produse din supermarket. Textura crocantă și gustul delicios sunt apreciate atât de copii, cât și de adulți. Cu toate că nu sunt sănătoase pentru... citește tot