Ce ingredient secret conțin macarons de costă atât de mult? Rețetă de macarons

24.08.2021
Ce ingredient secret conțin macarons de costă atât de mult? Rețetă de macarons

Mâncarea este o necesitate dar și una dintre plăcerile vieții. Desertul reprezintă punctul culminant al unei mese, pe care toată lumea îl așteaptă. În gastronomiile mondiale sunt fel de fel de prajituri, unele mai delicioase ca altele, însă și mai scumpe. Macarons este un desert atât de scump, încât apare întrebarea normală: „Dar ce conține de costă atât de mult?”. 

De ce Macarons costă atât de mult?

În mod tradițional, acest desert a fost introdus în Franța de bucătarul italian al reginei Catherine de Medici, în timpul Renașterii. Prăjiturelele sunt ușor umede și se topesc ușor în gură. Macarons pot fi găsite într-o mare varietate de arome, care variază de la zmeură, ciocolată, la neobișnuitele foie gras.

Există două metode principale pentru a face un macaron: metoda „franceză” și cea „italiană”. Diferența dintre cele două este modul în care se face bezeaua.

În metoda franceză, albușurile se bat până se formează bezeaua cu un vârf rigid. De acolo, migdalele cernute, măcinate și zahărul pudră se amestecă încet până se atinge consistența dorită. Acest proces de eliminare a aerului și de pliere se numește macaronaj.

Metoda italiană implică baterea albușurilor cu un sirop de zahăr fierbinte pentru a forma o bezea. Migdalele cernute și zahărul glazurat sunt, de asemenea, amestecate cu albușuri de ouă crude pentru a realiza o pastă. Întreaga compoziție este amestecată pentru a forma consistența de macaron. Această metodă este adesea considerată mai solidă din punct de vedere structural, dar și mai dulce și necesită, de asemenea, un termometru pentru bomboane și pentru siropul de zahăr.

Indiferent dacă sunt franțuzești sau italienești, macarons sunt delicioși. Multă vreme nu s-a știut ce ingrediente conțin exact și de ce sunt atât de scumpi. Potrivit site-urilor de gastronomie, sunt restaurante în lume care vând acest desert și cu 7.000 de dolari o porție. Se pare că incredientul secret este făina de migdale, care îi oferă un rafinament și un gust desăvârșit, însă chiar și așa tot este exorbitant. În cofetările franțuzești, un macaron costă, în medie, 2 euro.

„În ceea ce privește macarons, spuma este greu de făcut. Trebuie să fie puțin crocantă pe deasupra și moale în interior. Mulți cofetari nu reușesc timing-ul perfect și și acesta este un motiv pentru prețul ridicat”, a declarat un cofetar pentru shtiu.ro.

Cea mai bună rețetă de macarons

Pentru a face macarons precum cei din Franța trebuie respectate anumite reguli: ouăle sa fie mai vechi, minim 3 zile; ouăle se scot din frigider cu 1-2 ore înainte de a te apuca de treabă; zahărul praf să conțină amidon și să fie foarte fin; atât zahărul cât și făina de migdale se cern de 2-3 ori înainte de a fi încorporate în bezea; vasul unde se vor mixa albușurile trebuie să fie curat, iar pereții acestuia unși în prealabil cu coaja de la o lămâie; în albuș trebuie să nu fie nicio urmă de gălbenuș. Așadar, după ce respectați aceste cerințe se trece la treabă.

Ingrediente

Incrediente crema de ciocolată

  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon porumb sau cartofi
  • 15 g cacao
  • 25 g zahăr
  • 125 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare

Pentru început se mixează albușurile până capătă consistență (aproximativ 2-3 minute), după care se adaugă 1/3 din zahărul tos (cam o linguriță rasă). Se mixează încă 2-3 minute și se pune încă o linguriță rasa din zahărul tos. Se amestecă, din nou, 2-3 minute și se adaugă restul zahărului rămas până se obține o bezea fermă.

Într-un alt vas se amestecă făina de migdale cu zahărul pudră si se cern de 2-3 ori, după care se adaugă treptat în bezea. Toată compoziția este amestecată ușor de jos în sus. Aluatul trebuie sa aibă un aspect lucios, cremos dar ferm la final.

Într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, se pun micii macarons cu diamterul de 3,5-4 cm și se lasă aproximativ o oră pe masă. Ulterior, aceștia sunt băgați la copt la 150 de grade Celsius.

După ce s-au copt, sunt lăsați să se răcească în tavă după care sunt luați ușor și așezați pe un grătar.

În perioada când macarons se răcesc, se prepară crema de ciocolată. Aceasta poate fi îmbogățită cu nuci, vișine, alune și i se poate oferi mai multe arome, precum: cafea, migdale, vanilie, etc.

Așadar, într-un vas rezistent la microunde se amestecă amidonul, zahărul și cacaoa, peste care se pune câteva linguri de lapte din cantitatea totală. Se freacă până se obține o compoziție fără cocoloașe și apoi se adaugă ușor restul laptelui rămas.

Se introduce vasul în cuptorul cu microunde la putere maximă (800 Wați) pentru 2 minute. După acest timp, se scoatem vasul, se mai amestecăm încă o dată bine și se mai bagă la cuptor pentru 1 minut. După ce s-a răcit budinca se freacă cu untul la temperatura camerei până se omogenizează.

Ulterior, se lipesc câte doi macarons cu crema rece de ciocolată. Aceștia pot fi serviți lângă cafea, lapte sau ceai.

Poftă bună!

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot