Ce i-a făcut Petru cel Mare amantului soției sale? Este aceasta cea mai oribilă răzbunare din istorie?

08.08.2019
Ce i-a făcut Petru cel Mare amantului soției sale? Este aceasta cea mai oribilă răzbunare din istorie?

Petru I al Rusiei cunoscut și sub denumirea de Petru cel Mare a condus Rusia din 1682 până la moartea sa, în anul 1725. Acesta a avut una dintre cele mai lungi domnii din istorie: 43 de ani. În toată această perioadă, Petru cel Mare a reușit să influențeze și să schimbe pentru totdeauna soarta țării sale pe toate planurile. Acesta este monarhul care a modernizat societatea rusă.

Cu dragostea, Petru cel Mare nu a stat mereu bine. După o primă căsătorie eșuată, acesta s-a îndrăgostit de o țărancă suedeza, Marta, harnică, sănătoasă, veselă, scurtă și îndesată ce va deveni viitoarea împărăteasă a Rusiei. De dragul țarului, aceasta trece la ortodoxie și renunță la numele Marta, fiind botezată Ecaterina Alekseevna. Cei doi s-au căsătorit pe data de 19 februarie 1711 la ora 7 dimineața, în mare secret, din cauza faptului că Marta nu avea sânge albastru.

De ce femeile din Evul Mediu săreau de şapte ori în spate după fiecare act sexual?

Un episod memorabil ar fi avut loc la puțină vreme de la oficializarea relației. Petru cel Mare și-a dat seama că aleasa inimii sale nu era chiar ușă de biserică. Astfel, în urma unei investigații, țarul a aflat că amantul era chiar fratele fostei amante a lui Petru, Anna Mons.

Cum l-a executat Petru pe amantul soției?

Petru cel Mare l-a executat pe amantul soţiei sale şi a obligat-o pe aceasta să păstreze capul său într-un borcan cu alcool în dormitor. Oribil, nu-i așa? Se pare că împărăteasa a ținut capul „murat” în alcool, la marginea patului, câteva luni bune.

Totuși, căsnicia dintre cei doi a continuat și Marta i-a dăruit lui Petru 12 copii dintre care doar doi au supraviețuit: Anna, viitoare Ducesă de Holstein-Gottorp și Elisabeta, viitoare împărăteasă a Rusiei.

Ecaterina Alekseevna

Cine a fost bărbatul cu cei mai mulți copii din istorie?

În perioada în care Petru cel Mare conducea Rusia, între 1672 și 1727, regatul Marocului era condus de sultanul Moulay Ismail Ibn Sharif. Acesta este considerat a fi bărbatul cu cei mai mulți copii care a existat vreodată pe Terra. Moulay Ismail Ibn Sharif ar fi avut 525 de fii și 342 de fiice. Totuși, există voci care spun că sultanul ar fi depășit 1.000 de urmași.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot