Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

18.11.2019
Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

Pentru mulți dintre conducătorii auto, alegerea anvelopelor este o adevărată provocare. Bugetul redus, oferta variată sau lipsa de informații sunt criterii care fac operațiunea și mai dificilă. Totuși, ce anvelope se potrivesc pentru mașina ta? Cât de mult contează tipul de mașină, kilometri parcurși sau modul de a conduce?

În primul rând, cei care sunt în căutarea anvelopelor de iarnă, denumite cauciucuri în mod popular, trebuie să știe care este dimensiunea roții automobilului care urmează să fie echipat. Acesta este primul pas.

De unde aflu ce anvelope se potrivesc pentru mașina mea?

Dimensiunile sunt scrise în cartea tehnică a fiecărui automobil. Acela este locul unde se regăsesc indicațiile de lățime, înălțime, diametru ale anvelopei. De exemplu, un automobil poate avea 205/65/R16 (lățime/înălțime/diametru), în timp ce pentru o altă mașină anvelopele potrivite sunt 235/55/R17. Aceste dimensiuni pot să difere de la o clasă la alta, de la un model la altul sau de la un producător la celălalt.

„Alegerea anvelopelor după dimensiune nu mai este un lucru atât de greu într-o lume ghidată de Internet. Noi, pe site-ul anvelope.ro, avem un filtru cu ajutorul căruia cei care doresc să-și achiziționeze roți de iarnă, de vară sau all season pot să introducă lățimea, înălțimea și diametrul,  iar filtrul generează toată gama de anvelope care se potrivesc pentru mașina respectivă”, a declarat pentru shtiu.ro un reprezentant al site-ului anvelope.ro.

Când se montează cauciucurile de iarnă?

“Zilnic, mii de oameni intră pe site-ul nostru și pot găsi o ofertă variată de roți, atât pentru iarnă cât și pentru vară. Dat fiind că acum este sezonul rece, trebuie spus că roțile echipate cu cauciucuri de iarnă frânează mult mai bine pe carosabilul rece și trebuie montate atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. În această perioadă, cererea pentru astfel de anvelope este destul de mare”, mai spune specialistul în echiparea mașinilor.

Conform reprezentanților anvelope.ro, este necesar ca dimensiunea anvelopei alease să suporte greutatea mașinii. Totodată, anvelopele trebuie alese în funcție de numărul de kilometri pe care îi parcurge automobilul în medie, dar și de condițiile meteorologice din zona în care circulă mașina. De exemplu, dacă o mașină parcurge anual mai mult de 20.000 de km, este indicat ca anvelopele să fie de calitate, întrucât sunt mai rezistente și își păstrează proprietățile pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată. Totodată, anvelopele premium sunt mult mai sigure și, evident, mai eficiente, conform michelin.ro.

Dacă șoferul circulă mai puțin cu mașina, acesta își poate echipa automobilul cu anvelope din clasa medie care trebuie schimbate o dată la 5 ani.

Ce alegem: magazinele online sau pe cele de lângă casă?

Conducătorii auto trebuie, de multe ori, să decidă dacă vor să achiziționeze un set de roți online sau preferă să le cumpere de la un magazin de piese auto. “Noi recomandăm  magazinele online în favoarea celor fizice deoarece exisă o gamă mai variată de produse. În plus, un magazin online va avea întotdeauna oferte atractive”, mai spune reprezentantul anvelope.ro.

În cazul în care aveți nevoie de ajutor în procesul de selecție al anvelopei, apelați la unul dintre experții anvelope.ro la numărul de telefon 0754 00 44 00 sau trimiteți un mail la adresa [email protected].

Curiozități despre anvelope:

 

Anvelope.ro

Foto Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot