Cât de des trebuie spălate hainele?

06.02.2023
Cât de des trebuie spălate hainele?

Pe rețelele sociale s-a iscat o dezbatere aprinsă despre cât de teste trebuie spălate hainele, în special pijamalele. Fiecare a venit cu varianta sa, unii susținând că acest lucru ar trebui realizat în fiecare zi, în timp ce alții consideră că este exagerat. Drept urmare, specialiștii în sănătate au intervenit și au explicat cum este mai bine.

Spălatul hainelor nu este o știință exactă, astfel că această practică ar trebui realizată la o anumită perioadă de timp pentru a nu provoca anumite iritații sau infecții ale pielii. Cu toate acestea, dacă ele sunt spălate prea des țesătura se va deteriora mai repede. Așadar, cum trebuie procedat?

La ce interval de timp trebuie spălate hainele?

Specialiștii în dermatologie susțin că unele haine nu trebuie curățate după fiecare purtare, în schimb altele ar trebui introduse la mașina de spălat după ce au fost utilizate o singură dată. La această categorie intră lenjeria intimă, șosetele, colanții, jambierele și îmbrăcăminte purtată la sala de sport.

Oamenii au tendința de a se spăla prea mult și de a exagera cu propria-i igienă. Din activitățile de zi cu zi, transpirăm. Această umiditate a corpului generează un mediu în care o bacterie poate crește excesiv, a declarat dr. Anthony Rossi, asistent dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York și membru al Academiei Americane de Dermatologie, potrivit CNN.

Așadar, obiectele vestimentare în care se transpiră foarte mult ar trebui introduse imediat la mașina de spălat. Hainele purtate în sălile de sport pot intra în contact cu diferite bacterii și pot provoca infecții ale pielii. De exemplu, stafilococul auriu este foarte periculos atunci când ajunge în fluxul sanguin.

Celelalte haine, precum și pijamalele nu trebuie spălate în fiecare zi. Aici, însă, medicii atrag atenția că trebuie să se țină cont de stilul de viață și nivelul de transpirație al fiecărei persoane.

În ceea ce privește pantalonii și cămășile, cred că totul ţine de un nivel de confort și cât de mult transpiri pe parcursul zilei. Mulți oameni poartă maiouri. Tricoul de corp ar fi ceva de spălat zilnic, în timp ce cămașa de deasupra, nu necesită spălare imediată, a adăugat dr. Anthony Rossi, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Aproape 7.000 de oameni au ajuns pe vârful Everest (8.848 m). Nimeni nu a escaladat (încă) Muntele Kailash (6.638 m). Care este motivul?
Aproape 7.000 de oameni au ajuns pe vârful Everest (8.848 m). Nimeni nu a escaladat (încă) Muntele Kailash (6.638 m). Care este motivul?
Din 1953 și până astăzi au existat aproape 12.000 de escaladări ale Everestului (cel mai înalt punct de pe pământ cu o altitudine de 8848 m) la care au participat 6.664 de persoane. Totuși,... citește tot
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot