Cât costa paltonul de lux în care a murit Elena Ceaușescu?

01.04.2020
Cât costa paltonul de lux în care a murit Elena Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au condus România timp de 24 de ani. Dictatori înrăiți, cei doi și-au văzut sfârșitul în decembrie 1989, când au fost executați. În momentul când a fost capturată, Elena Ceaușescu avea pe ea un palton care costa cât o Dacie.

Puțină lume știe că soția lui Nicolae Ceaușescu era fascinată de modă, iar în garderoba ei se găseau numai firme de renume. Elena avea în dulapul ei ținute de la Chanel, Dior sau Hermès, poșete Gucci, lângă copii impecabil realizate la Apaca și pantofi de la Guban Timișoara.

Elena Ceaușescu nu era o femeie frumoasă, iar ea știa acest lucru. Soția dictatorului compensa lipsa calităților fizice prin haine de firme renumite internațional. Aceasta avea un stil clasic, decent, având de-a lungul anilor un consilier de imagine. În toată acea perioadă, soția lui Nicolae Ceaușescu ajunsese să dețină colecții impresionante de blănuri și bijuterii de lux.

Soții Ceaușescu au trăit doar în lux

În momentul când a fost capturată, în decembrie 1989, Elena Ceaușescu purta un palton Yves Saint Laurent. Creația costa la acea vreme cam cât o Dacie nouă. În anul 1989, salariul mediu net a ajuns la 3.063 lei, iar un autoturism Dacia costa 70.000 de lei. Deși în fața populației, cuplul de dictatori părea oameni obișnuiți, în realitate cei doi au trăit într-un lux greu de imaginat.

„Elena Ceaușescu avea un stil decent. La întâlnirile oficiale, avea întotdeauna o ținută potrivită. Se îmbrăca de la casele modă mari ale lumii, iar ținutele alese nu erau potrivite doar cu evenimentul respectiv, ci și cu înfățișarea ei. Niciodată n-a avut ținute provocatoare sau ieșite din context, dimpotrivă, a adoptat un stil moderat, chiar dacă purta creații semnate de mari designeri ai lumii. Avea în dulap creații Dior, Hermès, purtate la vremea aceea doar de o anumită parte a nomenclaturii. Haina cu care a fost arestată era o creație Yves Saint Laurent”, a declarat Flora Năstase pentru site-ul a1.ro.

Elena Ceaușescu era poreclită „Păsărica”

Nu multă lume știe că, în tinerețe, Elena Ceaușescu era poreclită „Păsărica”. Jurnalistul francez Edward Behr a făcut public faptul că Elenei i se spunea în felul acesta. Motivul? „I se dusese numele aşa pentru că nu obişnuia să poarte chiloţi în tinerețe”, a scris Behr.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. Trei zile mai târziu, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

foto: Miscareaderezistenta.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot