Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?

26.05.2022
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?

Operat de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, Depozitul de lingouri din SUA, Fort Knox, este o clădire-seif extrem de sigură lângă postul armatei americane din Fort Knox, Kentucky. Acesta depozitează o avere considerabilă și se presupune că ar fi cea mai sigură clădire de pe Glob.

Seiful adăpostește o mare parte din rezervele de aur ale țării, împreună cu alte obiecte valoroase aparținând sau aflate sub supravegherea guvernului federal. În prezent, aici sunt depozitate rezerve de aproximativ 147 de milioane de uncii (4.580 de tone metrice) de lingouri de aur, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din aurul depozitat de Trezoreria Americană.

Alte locații ale depozitului de lingouri din SUA includ Monetăria West Point, care deține în prezent 54 de milioane de uncii (sau 22%) din aurul țării, cu monetăria din Denver, Philadelphia și San Francisco deținând acțiuni mai mici. Poliția monetăriei din SUA este responsabilă pentru protejarea tuturor depozitarilor federali.

În anul 1988, Fortul a fost inclus în Registrul Național al Locurilor Istorice pentru reputația sa. imobilul este adesea menționat în contexte factice și fictive. Are o mare importanță în istoria economică a SUA.

Construcția depozitului de lingouri din SUA, Fort Knox

Depozitul măsoară 32 x 37 metri și se află la 13 metri deasupra nivelului solului. Costul construcției a fost de doar 560.000 USD în anii 1930.

Materialele folosite în construcție includ:

Peretele exterior este compus din beton căptușit cu granit. Există patru casete de pază la fiecare colț al construcției. La poarta de intrare sunt poziționate cutii de pază, iar peste intrarea din față din marmură sunt gravate cuvintele „Depozitarul Statelor Unite”.

Deasupra inscripției se află sigiliul de aur al Departamentului Trezoreriei. În spatele clădirii se află o altă intrare folosită pentru primirea aurului și a altor provizii.

Ce avere depozitează Fort Knox?

Fort Knox deține în prezent 4.580 de tone metrice de aur. Potrivit guvernului, lingourile au o valoare contabilă de 6,22 miliarde de dolari, dar aceasta se bazează pe o valoare fixă ​​stabilită din 1973. Pe baza valorii existente pe piața aurului, activele valorează mai mult de 190 de miliarde de dolari. Aurul există în cea mai mare parte sub formă de lingouri care cântăresc aproximativ 13 kg fiecare, în timp ce o parte din aur este sub formă de monede.

În afară de aur, depozitul mai păstrează o rezervă de medicamente, inclusiv sulfat de morfină. În timpul Războiului Rece, armata SUA a vrut să se asigure că are o aprovizionare abundentă de medicamente pentru durere în cazul în care sursele externe de opiu erau pierdute. Prin urmare, Fort Knox deținea o mulțime de opiu în 1955. În 1993, guvernul a cheltuit milioane pentru a rafina substanța în morfină.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, seiful de aur a servit drept depozit pentru varianta originală a Constituției SUA, Declarația de Independență și proiectul original al Discursului lui Abraham Lincoln la Gettysburg. În 1944, documentele au fost trimise înapoi la Washington, DC.

Ulterior au fost depuse obiecte prețioase pentru alte organizații guvernamentale, cum ar fi Magna Carta și coroana, sabia, sceptrul, globul și capul Sfântului Ștefan, Regele Ungariei, înainte de a le returna Ungariei în 1978, scrie Identiv.

Ce face ca US Bullion Depository, Fort Knox, să fie una dintre cele mai sigure clădiri din lume?

„La fel de sigur ca Fort Knox” este un element de bază în argoul american care indică securitatea absolută a oricărei persoane, loc sau lucru. Depozitul a trecut prin multe modificări de-a lungul istoriei sale de 80 de ani.

Securitatea acestuia este binecunoscută pentru misterul său și mitologia legendară. Câțiva oameni cunosc structura reală a unității și elementele protejate în interior. Nimeni nu știe toate tehnicile de deblocare a seifului.

Înconjurat de o serie de balustrade și construit cu pereți de granit, seiful este adăpostit de o poartă de securitate rezistentă la explozie de mare amploare care necesită coduri unice pentru fiecare membru al personalului depozitului.

Se spune că și acoperișul este rezistent la explozie. Potrivit Trezoreriei, nimeni nu știe întreaga combinație pentru a deschide ușa, care este rezistentă la torțe, exerciții militare și explozibili, mai scrie sursa mai sus citată.

Securitatea mecanică din structură include sisteme automate de semnal electric și telefoane, radiouri și microfoane. De asemenea, se spune că imobilul ar fi echipat cu fir laser și senzori seismografici pentru a garanta că nimeni nu se apropie neobservat.

Prezența ofițerilor de armată

Depozitul se află lângă postul Fort Knox Army, care oferă securitate suplimentară. Fort Knox este protejat de Poliția Monetăriei din SUA, una dintre cele mai vechi organizații federale de aplicare a legii.

Ofițerii trec prin 12 săptămâni de pregătire elementară, urmate de alte cinci săptămâni de pregătire pe teren. Ei învață abilități extinse, inclusiv cum să manevreze armele, confruntarea, intrarea ușilor și curățarea camerei.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot