Care este cel mai dur penitenciar? Ce pățesc deținuții noi?

19.05.2020
Care este cel mai dur penitenciar? Ce pățesc deținuții noi?

Alcatraz este, probabil, cea mai cunoscută închisoare din lume. În momentul de față aceasta este închisă și a devenit obiectiv turistic, însă de-a lungul istoriei sale a avut oaspeți de renume. Aici au fost în detenție gangsteri renumiți ca: Al Capone (1934-1939), Robert Franklin Stroud (1942-1959), George „Machine Gun” Kelly (1934-1951) și Alvin „Creepy” Karpis (1936-1962).

Inițial clădirea a fost construită ca o fortăreață, pe insula Alcatraz situată în centrul Golfului San Francisco din California, SUA. Insula este alcătuită din gresie, având lungimea de 500 m, o înălțime de 41 m, cu o suprafață de 85.000 m². Din anul 1861, Alcatraz a fost folosită ca închisoare pentru prizonierii de război, din Războiul civil american.

Datorită poziției sale izolate și a curenților puternici din golf, aceasta închisoare a fost cea mai sigură din lume la vremea ei. Primii aduși aici (în 1934) sunt 53 de deținuți din Atlanta. Alcatraz rămâne închisoare timp de 29 de ani cu 302 (în total 1.576) deținuți, în ciuda protestelor și demonstrațiilor pentru drepturile omului, până la 21 martie 1963, când va fi definitiv închisă.

Totuși, nu Alcatraz este cea mai mare închisoare din lume, ci Los Angeles County Jail. Fondată în anul 1850, aceasta poate adăposti până la 19,836 de deținuți.

Cele mai dure închisori din lume

Penitenciarul ar trebui să fie un loc de reeducare pentru cei care încalcă regulile societății. Există, însă, pușcării în lume unde drepturile omului nu sunt respectate deloc și sunt adevărate zone horror. Vă prezentăm mai jos top 3 cele mai dure penitenciare de pe planetă.

1. Închisoarea Nairobi din Kenya. Aici violența condamnaților și a gardienilor este dusă la extrem, iar condițiile de viață sunt inumane. Celulele sunt proiectate să primească 10-12 persoane, însă acolo sunt înghesuiți 35-38 de oameni. Aceasta este inchisoarea unde se transmit cele mai multe maladii. Majoritatea deținuților mor de de febra tifoidă, malarie, varicelă și SIDA. Toți cei încarcerați nu au voie să facă baie pe perioada detenției.

2. Închisoarea Mendoza din Argentina. Pușcăria a fost proiectată, inițial, pentru a găzdui 600 de persoane, însă acolo sunt înghesuiți 3.000 de deținuți. Închisoarea este printre cele mai dure din lume, fiindcă atunci când un condamnat este adus nou există un obicei ca acesta să fie violat de colegii săi de cameră, în prima noapte. Dacă acesta se opune, el va fi violat de toți deținuții de pe culoarul unde se află celula sa, în jur de 30-40 de persoane.

3. Închisoarea San Quentin din California, Statele Unite ale Americii. În acest penitenciar se găsesc cei mai periculoși criminali ai SUA. Aici violențele sunt fără limite, iar atrocitățile sunt duse la extrem. Pe lângă aceste aspecte, au loc zilnic conflicte între bandele latino, ale negrilor și ale frățiilor ariene ale albilor.

Foto: descoperalocuri.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot