Care este cel mai dur penitenciar? Ce pățesc deținuții noi?

19.05.2020
Care este cel mai dur penitenciar? Ce pățesc deținuții noi?

Alcatraz este, probabil, cea mai cunoscută închisoare din lume. În momentul de față aceasta este închisă și a devenit obiectiv turistic, însă de-a lungul istoriei sale a avut oaspeți de renume. Aici au fost în detenție gangsteri renumiți ca: Al Capone (1934-1939), Robert Franklin Stroud (1942-1959), George „Machine Gun” Kelly (1934-1951) și Alvin „Creepy” Karpis (1936-1962).

Inițial clădirea a fost construită ca o fortăreață, pe insula Alcatraz situată în centrul Golfului San Francisco din California, SUA. Insula este alcătuită din gresie, având lungimea de 500 m, o înălțime de 41 m, cu o suprafață de 85.000 m². Din anul 1861, Alcatraz a fost folosită ca închisoare pentru prizonierii de război, din Războiul civil american.

Datorită poziției sale izolate și a curenților puternici din golf, aceasta închisoare a fost cea mai sigură din lume la vremea ei. Primii aduși aici (în 1934) sunt 53 de deținuți din Atlanta. Alcatraz rămâne închisoare timp de 29 de ani cu 302 (în total 1.576) deținuți, în ciuda protestelor și demonstrațiilor pentru drepturile omului, până la 21 martie 1963, când va fi definitiv închisă.

Totuși, nu Alcatraz este cea mai mare închisoare din lume, ci Los Angeles County Jail. Fondată în anul 1850, aceasta poate adăposti până la 19,836 de deținuți.

Cele mai dure închisori din lume

Penitenciarul ar trebui să fie un loc de reeducare pentru cei care încalcă regulile societății. Există, însă, pușcării în lume unde drepturile omului nu sunt respectate deloc și sunt adevărate zone horror. Vă prezentăm mai jos top 3 cele mai dure penitenciare de pe planetă.

1. Închisoarea Nairobi din Kenya. Aici violența condamnaților și a gardienilor este dusă la extrem, iar condițiile de viață sunt inumane. Celulele sunt proiectate să primească 10-12 persoane, însă acolo sunt înghesuiți 35-38 de oameni. Aceasta este inchisoarea unde se transmit cele mai multe maladii. Majoritatea deținuților mor de de febra tifoidă, malarie, varicelă și SIDA. Toți cei încarcerați nu au voie să facă baie pe perioada detenției.

2. Închisoarea Mendoza din Argentina. Pușcăria a fost proiectată, inițial, pentru a găzdui 600 de persoane, însă acolo sunt înghesuiți 3.000 de deținuți. Închisoarea este printre cele mai dure din lume, fiindcă atunci când un condamnat este adus nou există un obicei ca acesta să fie violat de colegii săi de cameră, în prima noapte. Dacă acesta se opune, el va fi violat de toți deținuții de pe culoarul unde se află celula sa, în jur de 30-40 de persoane.

3. Închisoarea San Quentin din California, Statele Unite ale Americii. În acest penitenciar se găsesc cei mai periculoși criminali ai SUA. Aici violențele sunt fără limite, iar atrocitățile sunt duse la extrem. Pe lângă aceste aspecte, au loc zilnic conflicte între bandele latino, ale negrilor și ale frățiilor ariene ale albilor.

Foto: descoperalocuri.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot