Care este capitala lumii unde un incendiu este IMPOSIBIL pentru că acolo NU ARDE FOCUL?

09.11.2018
Care este capitala lumii unde un incendiu este IMPOSIBIL pentru că acolo NU ARDE FOCUL?

Cine nu și-ar dori să locuiască într-un oraș în care șansele ca un incendiu să izbucnească să fie aproape nule? Ei bine, acest oraș există și este chiar capitala unei cunoscute țări din America de Sud.

Nuestra Señora de La Paz, cunoscut mai ales ca La Paz, este capitala administrativă a Boliviei, capitala Departamentului La Paz și, în același timp, cel mai mare oraș din regiunea Altiplano.

Acesta este și cel mai sigur oraș din lume din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Cum e posibil? În orașul cu o populație estimată la 877.363 locuitori cantitatea de oxigen din aer de abia poate susține un foc din cauza faptului că La Paz este situată la 3.600 de metri altitudine. De altfel, La Paz este capitala situată la cea mai înaltă altitudine de pe Glob.

Care este legătura statuii lui Hristos din Rio de Janeiro cu România?

În La Paz, deși există un departament de pompieri, aceștia au foarte puțin de lucru. De înțeles, nu-i așa?

O altă curiozitate din capitala Boliviei este aceea că temperatura medie este de doar 10 grade Celsius. Și cu toate acestea, niciodată în istorie nu s-a înregistrat o temperatură de 0 grade Celsius. Bolivia este una dintre cele mai sărace ţări din America de Sud, iar populaţia se ocupă în principal cu mineritul şi silvicultura.

Care a fost cel mai mare incendiu din istorie?

Cel mai mare incendiu din istorie a avut loc în Tokyo, capitala Japoniei. Se întâmpla în anul 1923 și numărul victimelor a fost de 142.000. Incendiul a pornit din pricina unui cutremur, iar cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti a avut loc după ce 38.000 de oameni, adunaţi într-un spaţiu deschis din centrul oraşului, au fost incineraţi de un vârtej adus de furtuna de foc.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot
Sărăcia ucide. Povestea lui Dimitrie Bolintineanu, politicianul care A MURIT CINSTIT, dar plin de datorii
Sărăcia ucide. Povestea lui Dimitrie Bolintineanu, politicianul care A MURIT CINSTIT, dar plin de datorii
Unul dintre cei mai cunoscuți pașoptiști a fost Dimitrie Bolintineanu, un talentat poet român, om politic și diplomat. Pe cât a fost de important în etape prea și post revoluționară a... citește tot
Ce este praful saharian și de ce ajunge în România?
Ce este praful saharian și de ce ajunge în România?
Între România și Sahara, cel mai mare deșert uscat din lume, este o distanță de peste 3.000 de kilometri în linie dreaptă. Cu toate acestea, uneori, praful siberian ajunge și pe teritoriul... citește tot