Care a fost cea mai mare minciună din istorie?

27.01.2020
Care a fost cea mai mare minciună din istorie?

Este greu de făcut un clasament al celei mai mari minciuni din toate timpurile cu atât mai mult cu cât oamenii mint de când e lumea și pământul. Au existat minciuni care au schimbat Guverne, care au pornit războaie, care au destrămat familii sau care au dat naștere unor viruși greu de oprit. Totuși, care a fost cea mai mare minciună din istorie?

Printre cele mai mari celebrități care s-au pierdut în minciuni se numără Bill Clinton (scandalul cu Monica Lewinsky, amanta sa), Hitler (propaganda nazistă), Henry al VIII-lea (conflictul cu Vaticanul), Papa Benedict al IX-lea (lua parte la orgii sexuale cu băieți tineri) sau chiar Herodot (exagerea măreția Greciei).

Care este minciuna minciunilor?

Dar, redactorii shtiu.ro consideră că cea mai mare minciună din istorie este povestea cu Calul Troian. Se spune că, atunci când Paris troianul a fugit cu Elena, soția regelui din Sparta, a început unul dintre cele mai sângeroase războaie.

Conflictul dura de zece ani, iar troienii au crezut că i-au înfrânt într-un final pe greci. Însă, ingenioși din fire, grecii au avut un ultim as în mânecă. Aceștia au construit un cal uriaș din lemn, gol pe dinăuntru și i-au convins pe dușmani că sculptura era doar un cadou. Aceștia au acceptat darul, l-au dus în cetate și în noaptea următoare, grecii au ieșit din cal și au distrus Troia.

Despre cea mai mare minciună din istorie Homer povestește în Iliada, iar Virgilius în Eneida. Totuși, istoricii moderni nu au găsit niciodată nicio dovadă a existenței Calului Troian.

Ce este o minciună?

Conform definiției, minciuna este o afirmație care este contrazisă de către experiență, observație sau bun simț, care este oferită de mincinos în mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totală sau parțială a faptelor și a adevărului sau prin argumentarea selectivă, dar aparent semnificativă, a faptelor.

Curiozități despre minciuni:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot