4 motive pentru care să te folosești de advertoriale pentru a crește performanța afacerii

24.05.2022
4 motive pentru care să te folosești de advertoriale pentru a crește performanța afacerii

Publicitatea prin advertoriale reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru companii, pentru a promova serviciile și produsele comercializate. Prin intermediul acestora, vei oferi publicului țintă, un mesaj obiectiv privind produsele tale. De asemenea, vei crește prezența mărcii pe piață, îți vei îmbunătății imaginea mărcii, vei atrage, păstra și educa clienții și vei ieși în evidență, în fața concurenților.

Ce sunt advertorialele?

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegi ce sunt advertorialele. În termeni cât mai conciși, acestea reprezintă articole plătite, sub formă de reclame, publicate în diverse reviste, ziare, site-uri web sau bloguri.

Atât timp cât conținutul este creativ și rămâne în atenția consumatorului, advertorialul a avut succes. Este important ca mesajul să fie unul real și credibil, să conțină informații veridice, să provoace empatice, dar în același timp să fie unul simplu și clar.

Prin intermediul unui advertorial inedit, care va rămâne în memoria vizuală a cititorului, deja poți fi sigur că vei obține beneficii pentru marca ta.

Vei crește prezența mărcii spre publicul larg

Prin intermediul advertorialelor plătite, prezența mărcii pe piață va cunoaște un mare succes. Publicul va găsi cu ușurință produsele sau serviciile comercializate și va vorbi despre brand o perioadă de timp. De asemenea, vei putea crește expunerea unui produs recent lansat sau diferitele promoții și reduceri.

Publicitatea prin articole plătite, deși necesită puțin timp pentru prospectarea pieței, studierea consumatorilor, crearea articolelor, lansarea lor și atragerea publicului țintă, va fi de un real succes.

Vei atrage, păstra și educa clienții

Odată implementată cu succes faza de conștientizare a mărcii, pentru încurajarea publicului țintă și aprofundarea informațiilor privind produsele comercializate, va trebui să atragi clienții prin obținerea traficului către site-ul web, să crești vizitele în magazinul online și numărul de abonați.

De cele mai multe ori, înainte de alegerea unui produs, clienții au nevoie de timp, pentru a fi convinși în proporție de 100% că acel produs e cel care le va satisface nevoile. Prin publicarea advertorialelor pe portalurile site-urile web de notorietate, vei putea câștiga clienți și educa publicul despre modurile de utilizare ale produselor și felul în care acestea le pot rezolva problemele.

Totodată, promovarea conținutului informativ prin advertoriale, legat de nevoile publicului țintă, va întări ideea că, marca ta este relevantă pe un anumit produs sau serviciu în industrie. Vei crește astfel șansele ca utilizatorii să aleagă produsul.

Îți vei îmbunătății imaginea mărcii

Advertorialele reprezintă un mijloc ideal pentru realizarea campaniilor de branding. Vei putea să creezi o percepție pozitivă asupra mărcii sau să le îmbunătățești pe cele negative. De cele mai multe ori, conținutul articolelor plătite se concentrează pe evidențierea valorilor mărcii, a calității și satisfacției clienților.

Vei ieși în evidență față de concurență

Piața digitală oferă o mulțime de alternative pentru același produs, în fiecare zi făcându-și apariția opțiuni mai noi sau mai îmbunătățite. Pentru a ieși în evidență în fața competiției, este necesar să adopți strategiile de marketing adecvate. În acest caz, advertoriale vor prezenta distinctiv produsele, calitatea serviciilor oferite și îi vor ajuta pe cititori să se concentreze asupra avantajelor pe care produsele și marca ta, le oferă.

Pentru a obține beneficii din publicarea articolelor plătite, este necesar să implementezi advertoriale în funcție de publicul țintă, caracteristicile produselor, precum și analiza concurenței. Toți acești factori, odată implementați, te vor ajuta să crești performanța site-ului, implicit a afacerii deținute.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot